El CCM segueix buscant solucions comunes, per reduir la taxa d’atur i posicionar la comarca a nivell empresarial. Una de les recents iniciatives en aquest sentit ha estat la constitució de la Xarxa Comarcal d’Interacció Empresarial. Aquesta xarxa uneix a 28 dels 30 consistoris de la comarca i té com a objectiu aconseguir una major inserció laboral a partir de la identificació del teixit empresarial i de la detecció de sectors econòmics emergents en el territori. En aquest sentit sembla que la indústria podria ser un dels sectors que es podrien potenciar més a curt termini, amb una especial atenció al tèxtil, una de les activitats històriques de la comarca. Amb aquest treball conjunt entre ajuntaments i vehiculat a través el consell Comarcal, el que es vol es potenciar econòmicament el Maresme i revertir les dades que situen l’atur a la comarca 2 punts per sobre la mitjana de la província de Barcelona i de la mitjana catalana.
A través d’aquesta xarxa es vol posicionar la comarca a nivell empresarial i comercial, convertint-la en un espai atractiu per invertir-hi. Una tasca que vehicularà el Consell comarcal amb la voluntat de que el Maresme passi a ser una comarca ben valorada, no només a nivell turístic, sinó també econòmic.
La Xarxa d’interacció empresarial al Maresme ha estat la resposta al que es va detectar tant al Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic com a l’estudi “Diagnosi de l’estratègia d’interacció a l’empresa al Maresme”. Els dos documents coincidien en afirmar que el treball dels serveis locals de promoció econòmica podria assolir uns resultats més òptims amb un treball transversal i col·laboratiu que facilités tant l’intercanvi d’informació entre els serveis públics com l’acostament d’aquests al sector privat.