IniciNoticiesPolíticaS'apuja un 1% el sou dels regidors i dels treballadors de l'Ajuntament...

S’apuja un 1% el sou dels regidors i dels treballadors de l’Ajuntament de Tordera

ple desembreEl ple de l’Ajuntament de Tordera va aprovar la determinació de les retribucions als càrrecs electes amb dedicació i les assignacions per assistència als regidors i regidores sense dedicació. A partir d’aquest mes, els càrrecs polítics torderencs cobraran un 1% més. Segons l’Ajuntament, aquest augment es correspon a l’adequació històrica que es fa del sou dels representants polítics amb el de la resta de la plantilla del consistori. Aquest 2016, el govern central ha apujat un 1% el sou a tots els treballadors de l’administració pública.

D’aquesta manera, els sous dels membres de la corporació amb dedicació exclusiva seran: 44.598,97€ bruts/anuals per Josep Llorens, primer Tinent d’Alcalde; 36.791€ bruts/anuals pels regidors Unió, Català i Vergés, i 31.755,61€ bruts/anuals pel regidor Salvador Giralt. La retribució del regidor Vilajeliu, que té dedicació parcial, serà de 22.074,66€ bruts/anuals. Per altra banda, els representants sense dedicació rebran 333,3€ bruts/anuals per l’assistència a les sessions plenàries i també a les juntes de govern, i 141,40€ bruts/anuals per presentar-se a les comissions informatives del ple. Els portaveus dels grups municipals, per la seva part, cobraran 95,95€ bruts/anuals.

Aquesta augment de l’1% contrasta, però, amb la reducció entre el 5 i el 18 per cent de sou dels regidors i regidores que el plenari municipal va aprovar quan es va formar el govern de l’Ajuntament, fa sis mesos.

El regidor d’Hisenda, Marçal Vilajeliu, reivindica que es valori els polítics pels seus estudis, la seva trajectòria o la seva tasca a les institucions, i no pas pel seu sou.

sous ciu

Per altra banda, el PSC es va posicionar en contra del canvi de retribucions. El regidor Rafa Delgado va explicar que el seu vot era contrari perquè consideren que la distribució de regidories i dedicacions exclusives no és l’adequada. Delgado considera que l’augment de l’1% és insignificant.

sous psc

Esquerra també va votar en contra. Xavier Pla va reiterar el seu desacord amb el nombre de regidors amb dedicació exclusiva. Tot i això, el regidor republicà va destacar que la retribució dels representats ha de ser digna.

sous erc

Per la seva part, el regidor de Som Tordera, Salvador Giralt, va votar a favor de l’augment, seguint l’acord de govern signat amb Convergència. Tot i això, Giralt va dir que ells seguiran aplicant-se els límits salarials que la seva agrupació ha estipulat.

sous som

El Partit Popular es va abstenir. El regidor Xavier Martín va dir que no considera necessària aquesta pujada de l’1% i va criticar les disputes que es generen sempre al voltant dels sous.

sous pp

L’augment de l’1% de les retribucions i les assignacions pels regidors i regidores es va aprovar amb els vots a favor de CIU i Som Tordera, i l’abstenció del Partir Popular. ERC i PSC van votar en contra.

ÚLTIMES NOTÍCIES