IniciNoticiesSocietatLa Generalitat projecta un “carril bici” que creuarà tot el Maresme

La Generalitat projecta un “carril bici” que creuarà tot el Maresme

Foto: Club Ciclista La Garriga
Foto: Club Ciclista La Garriga

El Departament de Territori i Sostenibilitat en funcions de la Generalitat de Catalunya ha adjudicat la redacció d’un projecte de “carril bici” al Maresme. Aquesta iniciativa, que s’ha tirat endavant de forma unilateral, té la intenció de dotar la comarca d’una via destinada a ciclistes que travessi per complet la façana litoral del Maresme.

El projecte pretén connectar Badalona i Blanes amb 56 quilòmetres de carril bici passant per tots els municipis de la costa de la comarca. Aquesta via per a ciclistes, que no passarà per Tordera, creuarà un total de 18 municipis amb l’objectiu de millorar la seguretat i la comoditat dels usuaris que vulguin desplaçar-se amb bicicleta pel litoral de la comarca. L’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, ha valorat positivament aquesta iniciativa. Ha explicat que ja hi ha un projecte de carril bici similar que pretén unir tots els municipis de la conca de La Tordera.

alcalde carril bici

La infraestructura del carril de bici que creurà el Maresme es projecta sense el vistiplau de la Comissió de Mobilitat, l’òrgan que s’encarrega de tots els assumptes referents a la mobilitat de la comarca i que integra els representants polítics municipals i el teixit social. De fet, el Consell Comarcal del Maresme va acceptar el projecte de pacificació i urbanització del tram de la N-II que passa per la comarca per reconvertir la via en una gran passeig urbà per connectar les poblacions del litoral. A canvi, la Comissió de Mobilitat comarcal va precisar desencallar la gratuïtat de la l’autopista C-32, una qüestió que la Generalitat no es planteja modificar.