IniciNoticiesTecnologiaTelefónica continua el pla de desplegament de fibra òptica a Tordera

Telefónica continua el pla de desplegament de fibra òptica a Tordera

20151013_104418Telefónica continua endavant amb la campanya porta a porta amb l’objectiu de sol·licitar permís per instal·lar equips de distribució de fibra òptica a les façanes de les llars de Tordera.

Aquests treballs són necessaris perquè els habitatges unifamiliars i plurifamiliars puguin tenir accés a les xarxes de telecomunicacions de banda ampla amb fibra òptica i requereixen de l’autorització de propietaris i comunitats de veïns. En el document on els operaris de la companyia demanen els permisos s’especifica que aquestes tasques no afectaran els serveis existents i es realitzaran de forma gratuïta a les comunitats i habitatges que així ho autoritzin.

Si durant aquestes visites l’empresa no rep l’autorització, la instal·lació  posterior de la fibra òptica per part de Telefónica (Movistar) podrà representar un cost econòmic. Tot i així cal recordar que la Llei General de Telecomunicacions ja habilita a les operadores a passar les xarxes públiques de comunicacions per les façanes com a servitud obligatòria per garantir la prestació del servei.

Segons la companyia el desplegament de fibra a les llars, conegut per les seves sigles en angles FTTH, es portarà a terme pels mateixos passos generats pel cablejat de telèfon de coure existent, garantint així que la majoria de llars de Tordera podran disposar d’accés a la fibra òptica amb el nou cablejat. Carles Aulet, assessor a l’Àrea de Sostenibilitat i Territori, explica en què consisteixen les obres d’instal·lació.

fibra optica

La banda ampla amb fibra òptica dóna una major velocitat de connexió que permet navegar de forma molt més ràpida per Internet, de la mateixa manera que permet tenir més aparells connectats a la xarxa sense perdre velocitat. D’aquesta forma, la nova connexió suposarà un avantatge pels particulars però, sobretot, per les empreses petites i mitjanes que hi podran accedir.

ÚLTIMES NOTÍCIES