IniciNoticiesEducacióL'escola Brianxa participa dissabte a les Jornades "Escola-Universitat: Cridats a imaginar. Iniciativa...

L’escola Brianxa participa dissabte a les Jornades “Escola-Universitat: Cridats a imaginar. Iniciativa i creativitat” a la Universitat Ramon Llull.

JornadesDialegEscolaUniversitatL’escola Brianxa participa aquest dissabte a les Jornades “Escola-Universitat: Cridats a imaginar. Iniciativa i Creativitat”. Com cada any es duran a terme a la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna-URL amb el doble objectiu, d’una banda, d’oferir un espai de comunicació i d’intercanvi a les escoles que col·laboren amb la universitat en la formació dels futurs mestres, i, de l’altra, d’enfortir la vinculació i el diàleg entre les escoles i la universitat. Ens ho explicava la mestre de l’escola Brianxa, Eva Sànchez.

jornades brianxa 1

L’escola Brianxa serà present a la jornada explicant el treball que fan a cicle inicial en “La fantasia de Gianni Rodari”. El que presenta l’escola torderenca són unes activitats per potenciar i treballar la creativitat en el llenguatge verbal (oral i escrit). Segons Eva Sànchez es tracta d’ajudar als infants a poder inventar i escriure històries coherents i que els agradin i per fer-ho, els donen recursos per construir-les però alhora ha de ser una cosa divertida i motivadora.

jornades brianxa 2

Així neix “La Fantasia de Gianni Rodari” on l’escola Brianxa dedica una hora a la setmana a provar diferents recursos que aquest mestre i escriptor proposa en la seva “Gramàtica de la fantasia”. La Jornada comptarà amb la participació de Jorge Wagensberg, científic, museògraf, escriptor i director de la futura subseu del museu rus Hermitage a Barcelona, així com de nombrosos professionals d’escoles d’arreu de Catalunya.