IniciNoticiesSocietatEls panellets, castanyes i festes de halloween protagonistes de tots sants a...

Els panellets, castanyes i festes de halloween protagonistes de tots sants a Tordera

tunel terrorEl Gremi de Pastisseria preveu vendre els pròxims dies prop d’un milió de quilos de Panellets arreu de Catalunya. Els preus es continuaran movent entre els 40 i els 52 euros per quilo, per la qual cosa un assortiment artesà per a una família de quatre persones costarà entre 20 i 25 euros.

Els pastissers han alertat que algunes grans superfícies han creat packs de panellets industrials, elaborats amb fècula de patata en comptes de 100% massapà, a un preu per quilo més car que els panellets artesans. Els més venuts seguiran sent els tradicionals: de pinyons, ametlles, coco o xocolata, encara que també repeteixen nous sabors dels últims anys, com mojito, gin-tònic i fruita de la passió.

Els Majoristes de Fruites i Hortalisses de Mercabarna preveuen comercialitzar durant la setmana de Tots Sants unes 1.000 tones de castanyes. Els majoristes esperen una bona campanya del moniato i en preveu vendre també 1.000 tones. Pel que fa a altres productes de tardor, el mercat interior es decanta pel codony, la magrana i els bolets, entre els quals destaca el cep aquesta temporada. El caqui es troba en un creixement de vendes imparable, ja que agrada molt al mercat exterior.

Per altra banda val a dir que, com no pot ser d’altra manera, totes les escoles de Tordera celebren aquest divendres festes de la Castanyada. Les activitats que hi ha preparades són les habituals per celebrar aquesta tradició de tardor. Es faran torrar castanyes i moniatos, es menjaran panellets i es faran diversos tallers infantils relacionats amb la festivitat, de pintar màscares de castanyes, fulles de plataner i tot de símbols relacionats amb aquesta època de l’any. Algunes escoles també hi incorporen activitats vinculades a la festa nord-americana del Halloween. I l’AMPA de l’escola La Roureda també ha organitzat una festa de Halloween per dissabte a la mateixa escola, entre les 6 i les 9 de la tarda, on hi haurà parades de jocs i concursos de disfresses per a pares i nens.

L’associació de veïns de Fibracolor organitzen avui a les 6 de la tarda, la Castanyada. Es farà el primer concurs de disfresses amb ball, castanyes i vi dolç en el local social. El preu de l’activitat serà gratuïta pels socis. La paperina de castanyes costarà 1 euros i el vi dolç 0,50€.

D’altra banda, el Casal de Joves prepara dissabte la festa de Halloween. Com l’any passat, el casal farà un túnel del terror, els joves podran visitar “L’encanteri de les bruixes” en què es transformarà el casal de joves. La dinamitzadora juvenil, Sònia Aliva ens dóna més detalls.

tunel del terror

El túnel del terror del casal de joves, començarà a les 5 de la tarda.

L’associació veïns d’Agora Park, prepara per també dissabte una festa de disfresses per Halloween, a partir de dos quarts de 6 de la tarda. Faran un concurs i un ball conjunt entre tots els participants. La festa es durà a terme al local de l’entitat.