IniciNoticiesPolíticaLa millora de l'N-II de Maçanet a Tordera surt a informació pública

La millora de l’N-II de Maçanet a Tordera surt a informació pública

acces terrabravaEl Ministeri de Foment va treure ahir a informació pública el projecte de millora de l’N-II entre Maçanet de la Selva i Tordera, el tram de 8km que havia de tancar l’autovia A-2 gironina pel sud i que el govern del PP va decidir no desdoblar i fer-hi només un “condicionament”. Després d’estar dos anys redactant-se el projecte, finalment la direcció general de Carreteres va aprovar-lo provisionalment a finals de setembre i ahir es va publicar l’anunci d’inici d’exposició pública. Ara s’obre un període de 20 dies durant el qual la documentació del projecte de traçat es pot consultar per fer-hi al·legacions tant als ajuntaments de Tordera i Maçanet com a les seus de carreteres de l’Estat de Barcelona i Girona. Les obres de millora afectaran 81 finques de Tordera i 45 de Maçanet.

Segons constava ja en la documentació de la licitació de la redacció del projecte, la idea és que l’N-II entre els quilòmetres 682 i 690 consti de dues calçades de 3,5 metres d’amplada cadascuna, sense cap mitjana i amb vorals exteriors d’1,5 metres, i que la velocitat hi estigui limitada a 80km/h. En aquell moment s’estimava un cost de 15,2 milions.

D’altra banda, estan en marxa les obres de millora dels enllaços de la N-II a Tordera. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia assegura que es tracta d’un projecte d’arranjament de la via per eliminar revolts i espais perillosos en la conducció. L’alcalde recorda que s’ha arribat fins aquest punt, desprès que el ministeri de foment, hagi desestimat l’opció de desdoblar la N-II entre Maçanet i Tordera.

enllacos 1

El projecte preveu la construcció de tres rotondes als laterals de la carretera nacional. La primera donarà accés a la urbanització Tordera Parc; la segona donarà entrada al nucli de masies agregat al veïnat Sant Pere, és a dir, a l’altra banda de carretera -davant l’accés a Tordera Parc-, i la tercera rotonda es projecta a l’alçada de l’entrada de Terra Brava. La construcció d’aquestes rotondes implicarà la creació de nous vials paral·lels a la carretera, així com la construcció d’un pas soterrat que connectarà els accessos a Tordera Parc amb l’agregat de masies a Sant Pere.

ÚLTIMES NOTÍCIES