IniciNoticiesMedi ambientEs renova la imatge dels contenidors soterrats per reforçar la recollida selectiva

Es renova la imatge dels contenidors soterrats per reforçar la recollida selectiva

IMG_20151019_133258Amb l’objectiu d’incidir i reforçar en la necessitat i la importància de la recollida selectiva, l’Ajuntament de Tordera, a través de l’Àrea de Medi Ambient, ha renovat la imatge dels contenidors soterrats a tot el municipi. Aprofitant la infraestructura dels propis contenidors, s’han grafiat noves imatges, més entenedores i identificables, de les deixalles que es poden llençar a cada contenidor, en funció de la normativa establerta per a cadascun.

Fa deu anys, Tordera va ser municipi pioner en aquest tipus de recollida soterrada i selectiva. L’any 2008,  el nou sistema de recollida es va complementar amb l’ordenança de civisme i convivència. Aquesta ordenança estableix, entre d’altres aspectes, els deures dels ciutadans davant l’ordenació dels residus urbans i comercials en els llocs destinats a tal efecte. El no compliment de la normativa estableix també sancions en aquests termes, motiu pel qual és obligatori llençar les deixalles dins els contenidors.

Es consideren residus municipals tots els que són generats en els domicilis particulars, els comerços, les oficines i els serveis, i també els que no tenen la consideració de residus especials i que per llur naturalesa o composició es poden assimilar als que es produeixen en els dits llocs o activitats.

L’objectiu de la recollida selectiva és recollir separadament els residus per possibilitar així el seu reciclatge i la fabricació de nous productes, i evitar que es destinin a abocadors o incineradores. Això significa un estalvi energètic i de materials en comparació amb els requeriments que tindria la fabricació de productes partint de les matèries primeres originàries.

ÚLTIMES NOTÍCIES