IniciNoticiesTecnologiaEs realitzen les obres d'instal·lació de la xarxa de fibra òptica a...

Es realitzen les obres d’instal·lació de la xarxa de fibra òptica a Tordera

Telefónica-Fibra-OpticaTelefònica continua aquest dies el desplegament de la fibra òptica a Tordera i preveu cobrir el 100% del municipi abans del Nadal. D’aquesta manera, doncs, la banda ampla amb fibra òptica, que oferirà una velocitat de connexió d’entrada de 100 megues, en els equipament municipals, polígons industrials i tots els habitatges particulars que ho sol·licitin. Els operadors intenten aprofitar les infraestructures urbanes existents per estendre els tubs de fibra òptica de la forma més ràpida i econòmica possible. Així doncs, la xarxa de clavegueram de Tordera ofereix avantatges com a lloc de pas de les noves xarxes de fibra òptica, donat que abarateix la instal·lació, ja que les vies es troben construïdes i a la vegada s’eviten les obres a la via pública.

Segons la companyia, el desplegament de fibra a les llars es portarà a terme pels mateixos passos generats pel cablejat de telèfon de coure existent, garantint així que la majoria de llars de Tordera podran disposar d’accés a la fibra òptica amb el nou cablejat. Carles Aulet, assessor a l’Àrea de Sostenibilitat i Territori, explica en què consistiran les obres d’instal·lació.

fibra optica

La banda ampla amb fibra òptica dóna una major velocitat de connexió que permet navegar de forma molt més ràpida per Internet, de la mateixa manera que permet tenir més aparells connectats a la xarxa sense perdre velocitat. D’aquesta forma, la nova connexió suposarà un avantatge pels particulars però, sobretot, per les empreses petites i mitjanes que hi podran accedir.

ÚLTIMES NOTÍCIES