IniciNoticiesSocietatEl Consell Comarcal coordinarà l’acollida de refugiats dels ajuntaments del Maresme

El Consell Comarcal coordinarà l’acollida de refugiats dels ajuntaments del Maresme

refugiats-siriansEl Consell Comarcal del Maresme s’ha ofert al Fons Català de Cooperació al desenvolupament per coordinar a la comarca els oferiments que fan els ajuntaments maresmencs per acollir refugiats sirians. L’ens comarcal ha comunicat als 30 ajuntaments del Maresme la recomanació del Fons de “no prendre accions unilaterals ni desconnectades del dispositiu que la Generalitat de Catalunya i les entitats supramunicipals estan ultimant”. En aquest sentit, s’ha destacat que l’acollida no serà ni breu ni limitada en el temps i, per aquest motiu, caldrà donar resposta a les necessitats logístiques i de serveis que se’n derivaran. Davant aquest repte, els consells comarcals catalans s’ofereixen com un instrument que pot esdevenir clau per planificar la territorialització de l’assistència a la població vinguda. Precisament, l’ajuntament de Tordera va aprovar en el ple de dimecres una moció de suport a l’acollida de població refugiada.

A hores d’ara, el consell comarcal del Maresme té previst reunir els consistoris de la comarca per coordinar el territori amb criteris d’homogeneïtat i eficàcia en el moment que es conegui la quota de refugiats que correspondrà a la comarca i s’hagi dissenyat el dispositiu d’acollida. Així ho detalla el president del consell comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez.

refugiats maresme

Per últim, fonts comarcals també recorden que el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament té oberta una campanya de suport a la població afectada per la guerra civil a Síria i, en aquest sentit, s’ha fet una crida als ajuntaments perquè hi facin aportacions. Dimecres passat, el regidor de serveis socials, Àngel Pous va informar que el consistori torderenc ha fet una aportació de 2000 euros en aquesta campanya.