IniciNoticiesAlerta per vent i pluja a Tordera

Alerta per vent i pluja a Tordera

riu_torderaDes del Departament de Protecció Civil de l’Ajuntament de Tordera es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i a les afectacions que es preveu que se’n puguin derivar, s‘activa el PBEM en fase de PREALERTA per inundacions. Durant el dia d’avui es preveu intensitat de pluja a tot el litoral i el prelitoral del país fins a mitja tarda.

Els xàfecs poden anar acompanyats de tempesta i es poden superar els 20 mm en 30 minuts. De la mateixa manera, es preveu una acumulació de pluja que pot superar els 100mm en 24 hores fins les 14 hores.

Tanmateix  a partir de primera hora del matí i fins a la mitjanit, es preveu un episodi de vent de component est que pot afectar les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona. Es podran superar ratxes de 25 m/s. Per aquest motiu es  recomana que la ciutadania prengui les mesures d’autoprotecció necessàries en funció de la situació meteorològica i adapti les seves activitats de lleure i professionals.

També es demana precaució a la ciutadania en general a prop de lleres, rius i guals: en el moment de la tempesta cal allunyar-se d’aquest punts, no travessar-los mai i situar-se en algun punt elevat si és possible. Si les tempestes van acompanyades d’aparat elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques.

A les zones urbanes també cal prudència, evitar passar punts inundats perquè la fondària pot ser superior a la que aparenti i no travessar, ni a peu ni amb vehicle, tampoc 4 x 4, ponts o zones on l’aigua ja estigui passant per sobre o a punt de fer-ho. Cal mantenir nets els embornals, les terrasses i patis i els accessos als baixos per evitar l’acumulació d’aigua, sobretot si habitualment es produeix aquesta afectació.