IniciNoticiesDiverses torderenques que viuen a l'estranger confirmen els problemes per efectuar...

Diverses torderenques que viuen a l’estranger confirmen els problemes per efectuar el vot per correu

sao-paulo-5Els catalans que viuen a l’estranger no ho han tingut fàcil per poder votar a les eleccions al Parlament de Catalunya d’aquest diumenge 27 de setembre. Han sortit diverses polèmiques i fins i tot molts s’ han quedat sense poder votar. Els serveis informatius de Ràdio Tordera hem fet un recull de testimonis torderencs que viuen fora de Catalunya i que ens han explicat com han viscut tot el procés i si finalment han pogut votar o no. La majoria de Torderencs que viuen a fora de Catalunya, quan van saber que es convocaven eleccions al Parlament, van informar-se de seguida del procés que havien de seguir per poder exercir el seu dret a vot per correu.

Alguns, ja sigui per casualitat o en previsió de tenir problemes, van comprar un bitllet d’avió per votar presencialment aquest diumenge, d’altres, ho han fet des dels països on resideixen. Expliquem alguns casos:

La Maria Barrera viu a Nova York on estudia un màster en justícia penal en una escola de justícia de la mateixa ciutat. La Maria ens explica la seva experiència personal en tot el procés de votació per correu.

maria barrera

L’ Helena Vallicrosa viu a Sao Paulo a Brasil, i està fent un intercanvi en els seus estudis de quart de biologia ambiental. L’ Helena és una de les catalanes que no han aconseguit votar. Així ens ho explicava.

Helena Vallicrosa

La Marta Angelats viu a Melbourne a Australia. Ella, com molts altres catalans, ha aconseguit votar després de moltes incerteses. Ens ho explicava al micròfons de Ràdio Tordera.

Marta Angelans

Altres torderencs contactats per Ràdio Tordera han optat per no demanar el vot per correu i venir a la nostra vila per votar aquí mateix, precisament per evitar possibles problemes.