IniciNoticiesLes escoles i instituts de Tordera comencen el curs amb normalitat.

Les escoles i instituts de Tordera comencen el curs amb normalitat.

escola2460 alumnes de Tordera van començar ahir el curs escolar. Això és una disminució de trenta alumnes respecte l’any passat. Els cursos que estabilitzen alumnat al municipi són els d’educació infantil i primària, seguit de l’educació secundària i batxillerat. Des dels serveis informatius hem parlat amb els directors dels diferents centres escolars.

L’escola La Roureda inicia aquest curs amb 303 alumnes, repartits des d’infantil fins a primària. La seva directora, Silvana Ballbé, ens explica com es presenta el nou curs escolar.

 

escola roureda 1

 

La directora del centre també ha comentat els canvis al currículum. Ella mateixa ens explica quins són i com afectaran al nou curs.

 

escola roureda 2

 

L’escola Serra de Miralles comença el nou curs amb 380 alumnes. Montse Castany, la directora del centre, ens explica que engeguen amb una ampliació d’aules a l’escola.

 

escola serra miralles 1

 

Des del Serra de Miralles, aquest curs aposten per fer més hores d’anglès, des de P3 amb tres hores per setmana fins a sisè de primària que en faran quatre. Ens ho explica amb més detalls la directora Montse Castany.

 

escola serra miralles 2

 

 

També obre portes l’escola Ignasi Iglésias. La seva directora, Isabel Lázaro, explica que el curs es presenta amb total normalitat i que no hi ha canvis destacables respecte l’any passat. De moment hi ha inscrits 435 alumnes, la mateixa xifra que els darrers anys, però podria variar els primers dies del curs.

 

escola ignasi iglesias 1

 

L’Escola Brianxa inicia aquest curs amb 410 alumnes. A nivell de pla d’estudis, el centre s’ha adaptat a les línies que es marquen des del departament d’educació a causa de la implantació de la nova llei, la LOMCE. El director de l’escola, Xavi Manresa, també explica que, durant l’estiu, s’han fet obres de millora importants.

 

escola brianxa 1

 

L’Escola Brianxa es troba, enguany, en plena capacitat pel que fa a nombre d’alumnes.

Per altra costat, l’escola Vedruna Tordera enceta el curs 2015-2016 amb 460 alumnes. Àngel Vallicrosa, director general del centre, ens explica com es presenta.

 

escola vedruna 1

 

Àngel Vallicrosa també ha parlat de les novetats del nou curs a l’escola Vedruna. Destaca el rècord històric d’inscripcions i l’estrena d’espais nous a la planta de secundària.

 

escola vedruna 2

 

Pel que fa a l’Institut Lluís Companys, aquest obre portes amb 443 alumnes inscrits entre Educació Secundària i Batxillerat. Carles Carré, director del centre, explica com es presenta el nou curs. Destaca que amb la construcció del nou institut Tordera només hi haurà dos grups de primer d’ESO, i que també han apostat per potenciar al màxim el camp científic, tant en secundària com batxillerat.

 

institut lluis companys 1

 

La matriculació a l’institut Lluís Companys segueix oberta i el número d’alumnes per aquest curs 2015-2016 pot variar. El nou institut de Tordera comptarà amb 60 alumnes i hi treballaran 6 professors. La majoria dels nois i noies que començaran l’ESO al nou institut provenen de les escoles locals Serra de Miralles, Ignasi Iglesias i La Roureda, i de l’escola de Fogars de la Selva. També hi haurà alguns estudiants repetidors provinents dels centres concertats de Tordera i algun estudiant de Calella. Des del nou centre de secundària de Tordera volen que l’alumnat acabi 4t d’ESO parlant correctament, amb fluïdesa i, sobretot, en propietat, sabent el que diuen, tant a nivell oral com escrit. També els ensenyaran a ser crítics, saber analitzar les coses i argumentar; a més d’aprendre a utilitzar les noves tecnologies al seu favor i, en definitiva, dotar-los d’eines per aprendre al llarg de tota la vida.

La idea de l’equip docent és dividir en tres els dos grups classe que tenen adjudicats, amb un tutor per cada grup de 20 alumnes. La directora de l’ institut, Rosa Clar explica com treballaran al nou Institut de Tordera.

 

nou institut 2

 

Per últim, l’Escola d’Hortsavinyà inicia el curs amb 30 alumnes, al límit de la seva capacitat, que és 29. A més, hi ha llista d’espera d’entre 3 i 5 famílies. Pel que fa a l’equip docent, que és de tres professors, hi ha el canvi d’una mestra.

ÚLTIMES NOTÍCIES