IniciNoticiesMedi ambientLa diputació de Barcelona fa un balanç positiu de la campanya d’incendis...

La diputació de Barcelona fa un balanç positiu de la campanya d’incendis forestals.

IMG-20150722-WA0029Tot i un cert catastrofisme en les previsions inicials, motivat sobretot pel temps, la Diputació de Barcelona tanca la campanya d’incendis forestals amb optimisme. L’únic gran foc que s’ha declarat aquest estiu és mel d’Òdena, que va afectar el Bages i l’Anoia. La resta d’incendis, pocs en quantitat i importància, s’han produït al Vallès Oriental i Occidental.

Final de campanya, doncs, en positiu. Hi ha hagut 4 incendis menys que a l’estiu del 2014. Des de l’oficina de prevenció d’incendis, la millora s’atribueix, d’una banda, a que els bombers i ADFS ha estat eficients, i de l’altra que els ciutadans també hi han posat de la seva part. Ho explica el tècnic forestal, Cristòfol Jordà.

dipu focs 1

Aquests 53 incendis han cremat 1340 hectàrees en total, la gran majoria, 1300, al foc d’Òdena. La tasca de retirada de combustible que es va fer l’hivern passat, va ser fonamental per evitar que el desastre fos més gran.

dipu focs 2

A Tordera, només cal destacar l’incendi de dimensions reduïdes, que va afectar l’estructura del paller de Can Palomeres. En els pròxims mesos es netejaran dues mil hectàrees de terreny forestal arreu de Catalunya.