IniciNoticiesPolíticaCauen un 22% les partides dels Pressupostos Generals de l’Estat pel 2016...

Cauen un 22% les partides dels Pressupostos Generals de l’Estat pel 2016 destinades a obres a la carretera N-II.

00400El projecte de Pressupostos Generals de l’Estat augmenta la inversió global a les comarques gironines pel 2016. No obstant això, paradoxalment les partides destinades a obres a la carretera N-II decreixen un 22%. En total, l’Estat calcula destinar 11,52 milions a la infraestructura. Això significa una reducció de 3,3 milions d’euros, respecte la inversió que s’ha fet aquest 2015, tenint en compte que en l’exercici anterior ja s’havien reduït en relació amb el 2014. Per tant, és el segon any consecutiu que les aportacions globals que s’ha consignat per a la N-II s’abaixen, tot i el compromís del Govern central de començar les obres de duplicació de la N-II al tram nord al llarg del proper any.

La partida més important, de 3,39 milions d’euros, és per continuar amb el desdoblament del tram de 4,7 quilòmetres entre Sils i Maçanet de la Selva, unes obres adjudicades a finals del 2014 i on ja fa set mesos que han començat els treballs. El Govern central també preveu partides per als trams del sud de la N-II. Un cop acabada l’obra al tram Sils-Caldes de Malavella, ara les inversions que fixa l’executiu del PP són per a les millores del tram entre Maçanet i Tordera i pels enllaços de l’A-2 a Vidreres, totes dues dotades amb 1 milió d’euros. A més, també inclou una partida d’1,1 milions d’euros que afecta directament Tordera per a la reordenació dels accessos i els enllaços de la N-II al nostre municipi.

No obstant això, el gruix de les inversions, un total de 6,8 milions, va destinat a desencallar les obres de la N-II al tram nord de les comarques gironines. En aquest sentit, hi ha previstes inversions per desdoblar trams entre Medinyà i la Jonquera.

ÚLTIMES NOTÍCIES