IniciNoticiesTecnologiaTelefònica-Movistar comença el desplegament de la fibra òptica a Tordera.

Telefònica-Movistar comença el desplegament de la fibra òptica a Tordera.

Telefónica-Fibra-OpticaTelfònica-Movistar ha informat l’Ajuntament de Tordera de l’inici d’una campanya porta a porta amb l’objectiu de sol·licitar permís per instal·lar equips de distribució de fibra òptica a les façanes de les llars de Tordera. Aquests treballs són necessaris perquè els habitatges unifamiliars i plurifamiliars puguin tenir accés a les xarxes de telecomunicacions de banda ampla amb fibra òptica i requereixen de l’autorització de propietaris i comunitats de veïns. En el document on els operaris de la companyia demanen els permisos s’especifica que aquestes tasques no afectaran els serveis existents i es realitzaran de forma gratuïta a les comunitats i habitatges que així ho autoritzin. Si durant aquestes visites l’empresa no rep l’autorització, la instal·lació posterior de la fibra òptica per part de Telefònica-Movistar podrà representar un cost econòmic. Carles Aulet, assessor a l’Àrea de Sostenibilitat i Territori de l’Ajuntament de Tordera, afirma que al setembre començaran les obres del desplegament de la fibra òptica al municipi.

aulet fibra 1

Tot i així cal recordar que la Llei General de Telecomunicacions ja habilita a les operadores a passar les xarxes públiques de comunicacions per les façanes com a servitud obligatòria per garantir la prestació del servei. Segons la companyia, el desplegament de fibra a les llars es portarà a terme pels mateixos passos generats pel cablejat de telèfon de coure existent, garantint així que la majoria de llars de Tordera podran disposar d’accés a la fibra òptica amb el nou cablejat. Carles Aulet, assessor a l’Àrea de Sostenibilitat i Territori, explica en què consistiran les obres d’instal·lació.

aulet fibra 2

La xarxa de fibra òptica millorarà la connexió a Internet i n’augmentarà la velocitat. A més, potenciarà tecnològicament el teixit empresarial torderenc, modernitzarà la manera de treballar i facilitarà la feina del dia a dia als autònoms i a les pimes.

ÚLTIMES NOTÍCIES