IniciNoticiesMedi ambientMatinada amb fortes pluges acompanyades de llamps i trons. L’aparell elèctric causa...

Matinada amb fortes pluges acompanyades de llamps i trons. L’aparell elèctric causa problemes a les telecomunicacions i a l’emissió de Ràdio Tordera.

04517Després de 63 dies sense cap gota d’aigua al Maresme, aquesta matinada han caigut fortes pluges acompanyades d’aparell elèctric, calamarsa i intensos vents. Cal destacar, sobretot, els ruixats que han caigut al nord de la comarca. A Tordera, la tempesta durant la nit ha deixat 26 litres per metre quadrat. Hem parlat amb Joaquim Serra, meteoròleg del Consell Comarcal del Maresme, i ens ha explicat què ha passat aquesta nit.

pluges 1

La intensa calor dels últims dies i l’entrada de vent fred d’alçada són els causants de la tempesta d’ahir a la nit. Joaquim Serra ha dit que és un fenomen normal durant l’estiu.

pluges 2

En general, els ruixats no han causat grans incidències a Tordera, tret d’un petit incendi, provocat per un llamp, a prop de l’ermita de Fibracolor, i d’un lleuger despreniment a la Plaça Lluís Companys. Tot i això, sí que hi hagut afectacions en les telecomunicacions de Tordera, perquè un llamp ha tocat terra a prop del centre de transmissió de Mas Reixac. Durant el matí, Ràdio Tordera ha tingut problemes amb la seva emissora. A hores d’ara ja s’ha restablert correctament l’emissió. Per altra banda, la tempesta d’aquesta matinada també ha afectat el servei de WIFI de CelRas i el servei de telefonia mòbil de Vodafone a Tordera.

ÚLTIMES NOTÍCIES