IniciNoticiesSalutEl servei de psicologia de Tordera aposta per les famílies per fer...

El servei de psicologia de Tordera aposta per les famílies per fer front als trastorns alimentaris infantils

29-0006
Montse Pascual, psicòloga municipal

La setmana passada, el Departament de Salut juntament amb el Consell de l’Audiovisual de Catalunya denunciaven davant de la Fiscalia la presència de 15 blogs a Internet que promouen l’anorèxia i la bulímia com estil de vida. De fet, durant l’estiu es detecten entre un 20 i un 25% més de casos d’anorèxia i bulímia nerviosa, segons la Fundació Imatge i Autoestima. A més, es calcula que el 6% de dones d’entre 12 i 24 anys pateixen un trastorn alimentari, és a dir, 28 mil persones a Catalunya. En aquest sentit, el servei municipal de psicologia de Tordera fa una tasca molt important. A causa de la saturació del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil del Maresme Nord a Calella, que s’encarrega del tractament clínic dels menors, l’Ajuntament de Tordera es fa càrrec del seguiment i del suport que se’ls dóna a les famílies que tenen fills o filles que presenten algun trastorn alimentari. Les famílies afectades poden fer ús d’aquest servei per recomanació de l’escola del seu fill o filla o demanant cita directament al servei de psicologia municipal. La psicòloga de Tordera, Montse Pasqual, explica el treball que fa amb els pares i mares.

bulimia 1

La psicòloga municipal, Montse Pasqual, detalla quin paper tenen els familiars davant un cas de trastorn alimentari infantil.

bulimia 2

Com passa a d’altres malalties, la detecció precoç augmenta les possibilitats d’èxit del tractament, i en aquest sentit els mesos de vacances faciliten l’observació per part de l’entorn del malalt. El servei de psicologia municipal està orientat per a totes famílies amb fills i filles escolaritzades a Tordera que puguin patir qualsevol problemàtica.

ÚLTIMES NOTÍCIES