IniciNoticiesMedi ambientProtecció Civil manté l'alerta de risc d'incendi al Montnegre i corredor

Protecció Civil manté l’alerta de risc d’incendi al Montnegre i corredor

risc incendi 17 juliolEl Maresme és una de les comarques que està en risc d’incendis forestals. La inestabilitat meteorològica d’aquest cap de setmana juntament amb les altes temperatures augmentarà el risc. Tot i que les dades actuals d’aquesta nova onada de calor han millorat respecte la primera degut a les elevades humitats, el risc d’incendis forestals segueix sent moderat i elevat en gairebé totes les comarques. Es el cas del Maresme, on, de fet, aquesta setmana s’han declarat alguns incendis.

La inestabilitat meteorològica que hi pot haver aquest cap de setmana amb la caiguda de llamps i vents pot influir en el risc d’incendi. Actualment, el Maresme està en Pla Alfa 2. El nivell 2 d’alerta comporta l’activació de dispositius especials en el conjunt de territoris de la Xarxa de Parcs, amb tasques de control en terrenys forestals, control de llocs d’especial risc, així com de regularització de circulació de vehicles per zones forestals predeterminades. El sotsdirector de Protecció Civil, Sergi Delgado recomana evitar activitats prop de urbanitzacions o boscos que puguin provocar focs forestals.

proteccio civil

També es demana als ciutadans que col·laborin amb la vigilància al bosc i alertin de qualsevol columna de fum si es detecta. Cal trucar al telèfon d’emergències de Catalunya, que és el 112, i s’activa immediatament un protocol d’actuació.

ÚLTIMES NOTÍCIES