IniciNoticiesEducacióEl torderenc Pol Fernàndez participa aquest juliol en la tercera fase del...

El torderenc Pol Fernàndez participa aquest juliol en la tercera fase del programa Joves i ciència a Londres

polfernandezEl torderenc Pol Fernàndez afrontarà la setmana vinent la tercera fase del Programa de la Fundació Catalunya-La Pedrera, Joves i Ciència.

El programa té per objectiu principal exposar joves amb talent i motivació per la ciència a l’activitat científica, a més de fomentar el seu interès en aquest àmbit i donar-los suport al llarg de la seva formació. La Fundació busca alumnat de 4t d’ESO, amb voluntat d’especialitzar-se en un batxillerat científic i/o tecnològic, joves que tinguin un interès especial per les ciències, especial motivació i interès en aquest camp així com talent, curiositat, aptituds científiques, tenir un bon expedient acadèmic, il·lusió per participar-hi i compromís per aprofitar les oportunitats que ofereix el Programa.

En Pol Fernàndez va ser seleccionat, fa tres anys, entre més de 700 alumnes de 4t d’ESO de tot Catalunya dels quals en surten 50 seleccionats, que participen en un programa de desenvolupament científic que dura 3 anys. En Pol ens explica l’oportunitat.

pol 1

El programa s’estructura en tres grans fases: en la primera fase els estudiants, que van superar el procés de selecció tenien un primer contacte amb la recerca científica al MónNatura Pirineus; en la segona fase, en Pol va fer una estada en un centre de recerca a Alemanya. Ho explica ell mateix.

pol 2

Finalment, aquest juliol el torderenc viurà la tercera fase, a Londres on els estudiants proposen un projecte a desenvolupar en un centre de recerca o bé accedeixen a un programa internacional de ciència per mitjà del procés de selecció propi de cada programa.

pol 3

Aquest programa que va del 22 juliol al 5 d’agost a l’Imperial College de Londres atrau al voltant de 450 joves científics d’entre les edats de 17 a 21 de tot el món (65 països); Durant dues setmanes, s’embarquen en un programa de classe mundial de conferències, amb accés als centres de recerca, laboratoris i centres d’ensenyament que condueixen. En Pol recomana a d’altres joves torderencs a participar en experiències com aquesta.

pol 4

Pol Fernàndez ha acabat d’estudiar batxillerat internacional a l’institut Jaume Vicens Vives i properament confia poder estudiar biologia a la UAB.