IniciNoticiesPolíticaLes obres dels enllaços a Tordera de l'N-II començaran al juliol

Les obres dels enllaços a Tordera de l’N-II començaran al juliol

00400La ministra de Foment, Ana Pastor, ha anunciat al Congrés dels Diputats que el pròxim mes de juliol començaran les obres als dos enllaços de l’N-II a Tordera adjudicats el passat mes de març amb un cost de 5,1 milions d’euros i un termini d’execució de 22 mesos. Els nous enllaços permetran millorar l’accessibilitat a les urbanitzacions de Tordera Parc i Terra Brava, així com la construcció d’un vial de serveis fins a Can Bertolí.

El desdoblament de l’N-II al seu pas per les comarques gironines ha estat aquest dimecres objecte de debat al Congrés dels Diputats. El diputat de CDC, Carles Pàramo, ha acusat la ministra de Foment, Ana Pastor, de “gesticular molt” però no apostar a la pràctica per l’execució d’unes obres que estan avançant amb una “lentitud exasperant”. En aquest sentit, Pàramo ha recordat que els trams Sils-Maçanet i Medinyà-Orriols, de 2,7 i 3 quilòmetres respectivament, s’han licitat amb un termini d’execució de 30 mesos. Pàramo també ha acusat la ministra d’abandonar els 55 quilòmetres de l’N-II que queden per desdoblar i, per contra, apostar per construir 30 quilòmetres de l’autovia de la Plata, molt menys prioritària.

enllacos 1

La rèplica de Pastor ha estat anunciar l’inici de les obres als dos enllaços de l’N-II a Tordera el pròxim mes de juliol. Unes obres que es van licitar el passat mes de març per un import de 5,1 milions d’euros. A més, la ministra, que ha acusat Pàramo de “faltar a la veritat”, ha recordat que entre Maçanet de la Selva i Girona tots els trams de l’N-II es troben actualment en servei o en execució i que en el tram Medinyà-Orriols, una de les obres prioritàries, les obres ja han començat.

enllacos 2

Pastor ha destacat que l’estat espanyol ha invertit a Girona 910 milions d’euros a les comarques gironines en la present legislatura, dels que 180 s’han destinat a la xarxa de carreteres de la demarcació i 100 específicament a l’N-II.

ÚLTIMES NOTÍCIES