Els municipis, les diputacions i la Generalitat han signat un conveni per facilitar l’aplicació de la llei de la transparència als ajuntaments. L’acord preveu suport econòmic, tecnològic i jurídic als municipis i també un programa de formació perquè la transparència sigui, han dit, una actitud i un valor intrínsec dels responsables polítics que governen els pobles i ciutats. L’acord entre les administracions preveu donar suport econòmic, tecnològic i jurídic sobretot als municipis amb menys recursos. I també se’ls oferirà la possibilitat de rebre formació a través de l’Escola d’Administració Pública per adequar-se el millor possible a la Llei de Transparència, que va ser aprovada pel Parlament de Catalunya al desembre de l’any passat. La vicepresidenta Joana Ortega ha explicat que l’acord pretén fer de la transparència una actitud més enllà que sigui obligatòria en el nou marc legal.
Les quatre diputacions de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida donaran suport jurídic als municipis de les seves demarcacions perquè puguin aplicar més fàcilment la llei de la Transparència, aprovada ara fa mig any. Ho explica el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve.
transparencia 2
S’hi ha pronunciat el president de l’Associació de Municipis de Catalunya, Miquel Buch.
transparencia 3
I també ha expressat el seu compromís amb la Llei de la Transparència el president de la Federació de Municipis de Catalunya, Xavier Amor.
transparencia 4
Quan només falten deu dies per a la constitució dels nous consistoris, fruit de les eleccions del 24-M, ara s’ha presentat una guia per explicar de manera clara i senzilla la llei de la transparència en clau local.