IniciNoticiesCulturaEl grup de caps del Cau de Pineda restauren l’ermita de l’Erola

El grup de caps del Cau de Pineda restauren l’ermita de l’Erola

erolaEl grup de caps del Cau de Pineda organitzador de l’Aplec de l’Erola, ha pintat aquesta ermita d’Hortsavinyà. Les tasques formen part del projecte de recuperació d’aquest aplec històric del Montnegre, i com cada any, es fan algunes millores a l’entorn d’aquest espai natural. Les feines han constat de reparar i pintar les parets d’aquesta ermita i s’ha fet amb una pintura especial que evita l’entrada d’humitats i la proliferació de fongs, entre altres. Aquestes actuacions s’han fet d’acord amb la Parròquia de Sant Llop, i Mossèn Josep Casellas que n’és el seu rector, així com de Santa Maria de Pineda i Sant Pere de Riu. S’ha restaurat l’ermita davant la proximitat de la celebració de l’Aplec de l’Erola, el proper 24 de maig, festa de la Segona Pasqua.

Aquesta ermita torderenca és molt curiosa amb una estètica molt mediterrània, que recorda més a una ermita d’Eivissa o Formentera, o de Palestina, que no pas d’una ermita d’un poble de muntanya com és Hortsavinyà. És també punt de pas del Sender de Gran Recorregut 92 (GR92) i de trobada de caminadors i ciclistes. És conegut com “El Camí de Pineda” i, en realitat, enllaça el Cap de Creus amb Amposta, a l’extrem sud de Catalunya i enllaça també amb el GR83 que arriba fins el cim del Canigó.

En aquest punt, el Cau de Pineda ja hi ha fet altres millores com ara la instal·lació d’una farmaciola per a caminadors i ciclistes, i un rètol indicatiu de grans dimensions i d’una estètica molt curiosa.

ÚLTIMES NOTÍCIES