IniciNoticiesCulturaPOESIA, NARRATIVA, DANSA I MOLTES ACTIVITATS CENTREN LA PROGRAMACIÓ DE LA III...

POESIA, NARRATIVA, DANSA I MOLTES ACTIVITATS CENTREN LA PROGRAMACIÓ DE LA III FIRA DE SANT JORDI A TORDERA

IMG_20150423_095820L’entitat La Peixera organitza avui la tercera fira de Sant Jordi a Tordera. Des de les nou del matí fins les nou del vespre, la plaça de l’Església i el mirador s’ompliran de parades de roses, llibres i artesania i també es realitzaran activitats culturals per amenitzar la jornada cultural. Enguany, s’assoleix la xifra de 52 parades d’entitats i associacions locals i també de fora de Tordera. La Marta Dalmau, membre de La Peixera, explica quina és la distribució de les parades a la Plaça i destaca la xifra rècord d’expositors.

150415_001

Repassem ara les activitats previstes per la jornada. A les nou es dóna tret de sortida a la Fira de Sant Jordi amb la instal·lació artística creada per les escoles de Tordera. Més tard, començarà l’actuació de la coral de 2n de primària i la lectura de poemes dels alumnes de 5è de primària de l’escola La Roureda. A dos quarts d’onze del matí, l’escola Brianxa farà una cantata, una lectura de contes creats pels alumnes i una actuació de la coral. Posteriorment, l’escola Serra de Miralles participarà amb el joc del Pica Lletres amb els alumnes de 3r i 4t de primària. A les 12, els alumnes de l’escola Vedruna faran els jocs florals i una lectura de poesia creada per ells mateixos.

El gruix d’activitats de la fira de Sant Jordi es centra a la tarda. A partir de dos quarts de cinc, començarà l’animació infantil i juvenil a càrrec de Fòrum pel Teatre i la Cultura. Toni Fernández és membre del fòrum pel teatre i la cultura.

forum sant jordi

A un quart de sis, la Marietta Contacontes explicarà la història “Un viatge pel món de la lectura”. A les 6 de la tarda, tindrà lloc l’entrega de premis del Concurs literari de Sant Jordi de la categoria infantil i del Concurs de punts de llibre, que organitzen l’Ajuntament i la Biblioteca de Tordera. Després, els alumnes de l’Escola de Dansa del Teatre Clavé representaran l’espectacle “Humans”. Més tard, a un quart de vuit es farà la lectura oberta del Pere Boter, a càrrec del Centre d’Història. A tres quarts de vuit el regidor de Cultura, Josep Llorens, farà la lectura del manifest de Sant Jordi i just després començarà la cercavila i ballada de gegants a càrrec de la Colla de geganters i grallers de Tordera. Per acabar, a un quart de nou, el Fòrum pel Teatre i la Cultura oferiran un actuació teatral i la Colla Sardanista Antaviana faran una ballada de sardanes. El fi de festa el posarà l’actuació de la Colla de diables de Tordera.

A més, durant tot el dia hi haurà tallers de punts de llibre a la parada d’Anna Pasqual Pujós i taller de roses d’argila polimèrica a la parada de Laura Vica López. A la tarda, el Casal de Joves farà un taller de xapes.

Entre les novetats d’enguany, destaca el sorteig que es farà del pòster original de la Fira de Sant Jordi, realitzat per l’artista torderenca Teresa Pera, i el menú per dinar que ofereix al migdia la Peixera. Marta Dalmau és membre de l’associació.

150415_001

Per la seva part, Ràdio Tordera prepara una programació especial per aquesta Diada de Sant Jordi, amb l’emissió en directe des de la Plaça de l’Església per seguir de ben a prop tot el que passi a la fira.