IniciNoticiesEducacióS’APROVA EL CONVENI PER CONSTRUIR EL NOU INSTITUT TORDERA. LES OBRES S’ADJUDIQUEN...

S’APROVA EL CONVENI PER CONSTRUIR EL NOU INSTITUT TORDERA. LES OBRES S’ADJUDIQUEN AMB UN TERMINI D’EXECUCIÓ DE 4 MESOS.

IMG-20150326-WA0009El ple de l’ajuntament ha aprovat el conveni de col·laboració entre la generalitat, el departament d’ensenyament i l’ajuntament per a la instal·lació d’una edificació modular per a l’escolarització d’alumnes de secundària a Tordera.  Recordem que la Generalitat ha canviat el criteri inicial i, finalment, l’Escola Serra de Miralles no serà escola- institut, tal i com s’havia previst des del principi. Així, els dos equipaments es construiran per separat.

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat, que és qui en té la competència, ha redactat el conveni on explica el tipus d’escola que es pot fer, tenint en compte el temps que queda fins al setembre, quan el curs ha de començar amb normalitat. Pel que fa a l’Ajuntament, aquest exposa quina quantitat econòmica pot aportar perquè es pugui fer l’escola. En aquest cas serà de 120.000 euros anuals durant 5 anys. La generalitat es compromet a retornar els diners quan s’entregui l’obra. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia va explicar que el conveni garanteix el finançament de l’obra.

serra miralles alcalde 1

El regidor PP Xavier Martin va celebrar que finalment s’hagi desencallat aquest conveni.

serra miralles pp

El regidor d’ERC, Xavier Pla va lamentar la gestió del govern municipal en aquest tema, que va titllar de poc adequada.

serra miralles erc

Josep Romaguera, del PSC va alertar que la despesa que l’ajuntament farà per pagar els primers anys de les obres, poden causar tensions de tresoreria.

serra miralles psc

Els socialistes van demanar un informe de la secretària de l’ajuntament sobre la legalitat d’aquest conveni. Sobre l’ esforç econòmic del projecte l’alcalde Joan Carles Garcia va assegurar que l’ajuntament té capacitat per pagar aquest compromís.

serra miralles alcalde 2

El centre de secundària es construirà com una edificació industrialitzada modular, per a cobrir les places d’ESO de l’Escola Serra de Miralles. Serà una construcció definitiva i no tindrà res a veure amb els antics barracons. En el plenari ahir també es va adjudicar l’obra amb un termini de finalització de 4 mesos.