IniciNoticiesSocietatELS FUGITIUS QUE VAN ABANDONAR EL COTXE A TORDERA ES VAN AMAGAR...

ELS FUGITIUS QUE VAN ABANDONAR EL COTXE A TORDERA ES VAN AMAGAR EN UN HOTEL DE BARBERÀ DEL VALLÈS, MENTRE ES MUNTAVA EL DESPLEGAMENT POLICIAL AL NOSTRE POBLE.

Foto: Ràdio Tordera
Foto: Ràdio Tordera

Segons ha pogut saber SER Catalunya, mentre els Mossos muntaven un important desplegament a Tordera, amb helicòpter inclòs, els fugitius ja s’havien refugiat a l’Hotel Barberà Parc, a la zona del Baricentro. Un hotel on els dos primers fugitius tenien reserva des de divendres amb documentació falsa a nom d’un altre home, Lakdar D. sense antecedents i que anaven renovant cada dos dies. Dilluns cap a dos quarts de 2 de la tarda, el còmplice es va presentar a la recepció de l’hotel i volia ocupar la mateixa habitació que els seus col·legues. Però el van obligar a llogar una altra cambra i va donar el seu nom real. A la nit, l’establiment va enviar les dades dels clients a la policia, com es fa habitualment.

El més curiós del cas és que els Mossos sabien que aquests individus s’havien allotjat en aquest establiment durant el cap de setmana perquè la matinada de dissabte una patrulla els va aturar a l’Eixample de Barcelona i durant l’escorcoll al vehicle va trobar una factura d’aquest hotel. Segons fonts pròximes al cas, tenien reserva fins dimecres però dimarts a la tarda van marxar precipitadament per la porta de servei que fan servir els treballadors de l’hotel. Duien bosses de la compra i van posar-les al maleter d’un cotxe de lloguer, un Fiat Punto, captat per les càmeres de seguretat. L’hotel pensava que pretenien marxar sense pagar però va comprovar que havien abonat les 4 nits d’hotel, en total 246 euros. Després de posar les bosses al maleter, van tornar a entrar a l’hotel per la porta principal i van marxar al cap de poca estona, a dos quarts de sis de la tarda. La seva actitud va ser en tot moment amistosa i amable segons fonts de l’establiment. Al vespre, vora les 9, els Mossos van presentar-se a l’hotel seguint-los la pista. Com que els responsables de l’hotel no estaven segurs de si havien marxat o no, van anar fins a l’habitació però quan van obrir la porta, ja era buida. Els dos principals sospitosos són un home d’origen turc de 34 anys, Jamal L. considerada una persona perillosa, amb antecedents per homicidi a Bèlgica l’any 2010, tràfic de drogues i armes. I un altre home francès de la mateixa edat, Karim K. detingut també per traficar i per robatori. Van fugir dilluns d’un control de la Gendarmerie, que els va perseguir en calent per l’autopista AP-7 fins a Tordera, on se’ls va rebentar la roda i van haver d’abandonar el Golf negre que duien. La policia sospita que els va ajudar però un còmplice, un altre home de 34 anys, Jeremy F. amb antecedents per tràfic de drogues, que anava tot davant i a qui la Policia Nacional va identificar dilluns a La Jonquera després de travessar la frontera. Els Mossos els segueixen buscant a dia d’avui.