IniciNoticiesPolíticaL’ALCALDE DE TORDERA, JOAN CARLES GARCIA, FA BALANÇ DE L’ANY 2014.

L’ALCALDE DE TORDERA, JOAN CARLES GARCIA, FA BALANÇ DE L’ANY 2014.

joan carlesFa una setmana, estrenàvem any nou. Hem deixat enrere el 2014, un any molt important, pel municipi i pel país, pel que fa a afers polítics, econòmics i socials. Durant l’any passat, Tordera va dir adéu a persones destacades del poble, va inaugurar nous equipaments, va rebre un nou rector a la Parròquia de Sant Esteve, va començar noves obres… Per tant, és moment ara de fer balanç de l’any 2014 a nivell de municipi. Per això, hem parlat amb Joan Carles Garcia, l’alcalde de Tordera. Li hem preguntat sobre un dels temes més destacats, sense dubte, de l’any 2014: el 9 de novembre. Joan Carles Garcia ha destacat la gran participació dels torderencs i torderenques en les diferents mobilitzacions pel dret a decidir que es van celebrar durant l’any.

joan carles balanc any 1

El 2014 va ser un any difícil per les famílies torderenques. Així ho demostra un informe publicat pel Ministeri d’Hisenda en què situava Tordera entre els ajuntaments que destinen més diners a serveis municipals bàsics i de protecció social. En aquest sentit, Joan Carles Garcia ha valorat la situació social al municipi. També ha destacat la importància dels llocs de treball que ha creat Inditex, malgrat els descontentament de molts ciutadans, i els plans ocupacionals que ha ofert els Serveis Socials de l’Ajuntament.

joan carles balanc any 2

També li hem preguntat sobre l’economia local. Joan Carles Garcia ens ha dit que els comptes municipals no ha millorat durant el 2014, però sí s’han estabilitzat. Quant al nombre d’aturats a Tordera, Garcia ha explicat que ha baixat dos punts durant any, encara que no amb el ritme que volien. Tot això, ha afegit que s’ha creat llocs 1000 de treball al municipi malgrat la crisi.

joan carles balanc any 3

Per altra banda, durant l’any passat Tordera inaugurava la remodelada Plaça de la Concòrdia, convertida en un espai pel passeig i pel gaudi dels més petits. A més, s’iniciaven les obres de millora de la carretera del poble a Sant Pere. També es realitzaven altres iniciatives per fer el poble “més amable”, com ha dit l’alcalde, com la senyalització de les rutes escolars amb formigues de colors. Així ho ha explicat Joan Carles Garcia.

joan carles balanc any 4

Tordera ha tancat un any molt intens. Tot i això, ha començat el 2015, un any que es presenta igual o més de determinant pel poble perquè al maig hi haurà eleccions municipals.