IniciNoticiesSocietatTORDERA TORNA A TENIR UN EQUIP D’AGENTS CÍVICS PER FOMENTAR ACTITUDS DE...

TORDERA TORNA A TENIR UN EQUIP D’AGENTS CÍVICS PER FOMENTAR ACTITUDS DE BONA CONVIVÈNCIA.

agentcivicsAtès que durant aquest any no s’ha pogut comptar amb el servei d’agents cívics, l’ajuntament ha detectat que les millores percebudes en els comportaments cívics de la ciutadania en els darrers anys s’han estancat o fins i tot han retrocedit. Per aquest motiu i vist que al mes de febrer es va constituir la Societat Cooperativa de Treball Associat d’iniciativa social i sense ànim de lucre Medya Serveis SCCL, formada per persones desocupades i, majoritàriament, per persones que han estat agents cívics de Tordera a través de plans ocupacionals i/o voluntaris, l’Ajuntament ha contractat aquest servei per dur a terme noves tasques de conscienciació i sensibilització vers l’espai públic i la ciutadania. Josep Llorens és el regidor de Civisme de l’ajuntament de Tordera.

agents civics 1

Entre els objectius encomanats a la nova Cooperativa d’Agents Cívics n’hi destaquen dos especialment: sensibilitzar els ciutadans sobre la importància del civisme i també informar aquelles persones que no actuïn correctament de quin és el comportament adequat donant a conèixer les ordenances municipals, prioritàriament l’ordenança de civisme i convivència.

Per poder complir amb aquesta tasca, els agents cívics s’encarregaran de divulgar els usos correctes de l’espai públic i informar dels serveis a l’abast del ciutadà, així com detectar i reduir les actituds incíviques, vetllar per l’ús racional del vehicle privat tot sensibilitzant sobre els usos correctes i informant de la conveniència de respectar la senyalització viària especialment en aparcaments, zones de càrrega i descàrrega o passos de vianants. També detectaran deficiències en el mobiliari per al seu posterior avís als serveis municipals i procedir a les reparacions que s’escaiguin, així com explicar a la ciutadania la conveniència de respectar l’espai i el material públic.

Entre les tasques per les quals s’ha contractat el servei d’agents cívics és per informar i conscienciar de la necessitat de recollir els excrements dels animals de companyia i d’evitar les molèsties als veïns per part dels animals, per donar suport i col·laboració a les campanyes municipals encaminades a la millora de la convivència i a la preservació del medi ambient i també per atendre dubtes i suggeriments de la ciutadania.

Finalment, els agents cívics col·laboraran en canalitzar els fluxos de persones que entren i surten alhora dels centres escolars, conscienciar els conductors de la necessitat d’extremar les mesures de precaució i promoure els “camins segurs”. En quant als residus i al reciclatge, els agents vetllaran per  fomentar la separació dels residus per a la recollida selectiva, així com l’ús correcte dels contenidors i el control dels residus que generen diferents establiments de la vila. També fomentaran l’ús de la deixalleria, detectant l’existència de residus voluminosos al carrer i donar avís per a la seva recollida. Josep Llorens detalla els principals aspectes on treballaran els agents cívics.

agents civics 2

El regidor de civisme explica que els serveis de la cooperativa s’han contractat per 3 mesos, en període de prova, amb la voluntat que es converteixi en fixa.

agents civics 3

Actualment, l’equip d’agents cívics està format per 5 persones. Amb la contractació d’aquest nou col·lectiu cooperativista l’Ajuntament continua vetllant per promoure la integració laboral de les persones desocupades i, en especial, dels col·lectius amb dificultats d’integració, així com en reemprendre les polítiques i actuacions de promoció del civisme a la població.