IniciNoticiesMedi ambientEL PLE DE L’AJUNTAMENT DE TORDERA APROVA, D’URGÈNCIA, EL CONVENI D’EXPROPIACIÓ D’UNS...

EL PLE DE L’AJUNTAMENT DE TORDERA APROVA, D’URGÈNCIA, EL CONVENI D’EXPROPIACIÓ D’UNS TERRENYS DE SANT DANIEL PER CONSTRUIR-HI UNA DEPURADORA.

02906El ple de l’Ajuntament de Tordera va aprovar, d’urgència, el conveni d’expropiació d’uns terrenys per ubicar una depuradora a la urbanització de Sant Daniel. El punt no estava documentat per escrit perquè les negociacions amb el propietari dels terrenys on s’ha d’ubicar la depuradora s’havien tancat a última hora. Tots els grups van acceptar votar-lo amb la condició que, posteriorment, i un cop revisat el document, si algun d’ells tingués una esmena, el punt es votaria de nou en un ple extraordinari.

Segons va explicar l’alcalde, l’Ajuntament té la possibilitat de construir dues depuradores a Tordera: una a Sant Daniel (finançada per la Diputació de Barcelona), i una altra a la urbanització Àgora Park (que estaria finançada pel PUOSC de la Generalitat). Amb aquesta última, el problema dels terrenys no existeix perquè gran part del sòl de l’ indret ja és municipal.

Els detalls del conveni d’expropiació entre el propietari dels terrenys de Sant Daniel i l’Ajuntament els va explicar la regidora d’urbanisme, Rosa Salarichs.

rosa depuradora

També s’ha acordat amb el propietari fer una tanca vegetal al costat del camí, perquè no es vegi la depuradora. I com que ell desenvolupa una activitat allà a prop, la màquina s’ubicarà a la zona més allunyada d’on es fa aquesta activitat. D’aquesta manera, també podrà utilitzar per regar l’aigua que ja baixa cap al torrent.   El punt es va aprovar amb els vots favorables de CiU, PSC i ERC, i l’abstenció del PP.