IniciNoticiesEducacióTORDERA DUU A TERME EL PROJECTE “LLETRES PER A TOTHOM”, DESTINAT A...

TORDERA DUU A TERME EL PROJECTE “LLETRES PER A TOTHOM”, DESTINAT A IMMIGRANTS QUE VOLEN APRENDRE A LLEGIR I ESCRIURE EN CATALÀ.

LLETRES-PER-A-TOTHOMFa un temps que un grup de dones immigrants de Tordera es va posar en contacte amb l’Ajuntament perquè volien aprendre a llegir i escriure en català. La tècnica d’immigració al nostre municipi, la Maite Mateu, va traslladar la demanda a la direcció general d’immigració, la qual aquest setembre va concedir que es dugués a terme a Tordera el projecte titulat “Lletres per a tothom”, finançat per La Caixa. La voluntat d’aquesta iniciativa és acostar l’alfabetització a la gent no alfabetitzada. La primera fase consta de 60 hores de classe amb un professor i aquí el gestiona Càritas del municipi. La Maite ens explica quins són els objectius del projecte i quin és el perfil de les persones que assisteixen a les classes.

projecte immigrants 1

Maite Mateu ens detalla els motius d’aquestes dones immigrants per voler entendre i aprendre el català.

projecte immigrants 2

La tècnica d’immigració a Tordera ens parla del que s’ensenya en aquestes classes de català.

projecte immigrants 3

Aquest programa de català per a immigrants es treballa des de tres regidories de l’Ajuntament: Educació, Participació Ciutadana i Serveis Socials. Maite Mateu diu que van quedar sorpresos amb la reacció positiva d’aquest grup de dones per voler aprendre el català i que s’han superat totes les expectatives.

projecte immigrants 4

Maite Mateu remarca que el programa és obert a homes i dones, encara que en aquesta ocasió es tracti d’un grup nombrós de dones.

projecte immigrants 5

Les classes del projecte de català per a immigrants “Lletres per a tothom” es fan al local Emili Vendrell, en horari escolar, tres dies a la setmana al matí. I encara que el curs ja hagi començat, mentre l’espai ho permeti, s’hi pot apuntar qualsevol.

El programa finalitza el 12 de desembre, però des de l’Ajuntament ja estan buscant la manera de donar-li continuïtat fins a finals del curs escolar. Recordem que la voluntat del curs és poder donar resposta a un dret bàsic de les persones: el dret a l’educació.