IniciNoticiesPolíticaL’AJUNTAMENT PRESENTA EL TANCAMENT DE L’ANY 2013 AMB UN ROMANENT POSITIU DE...

L’AJUNTAMENT PRESENTA EL TANCAMENT DE L’ANY 2013 AMB UN ROMANENT POSITIU DE 3,5 MILIONS D’EUROS. NO OBSTANT AIXÒ, EL DEUTE DEL CONSISTORI ÉS DE 25 MILIONS D’EUROS.

03535El ple municipal de l’Ajuntament de Tordera va aprovar la setmana passada la liquidació de comptes corresponents a l’any 2013. Segons les dades aportades per l’equip de govern, el consistori va tancar l’any amb un romanent de tresoreria positiu de 3 milions i mig d’euros, un milió més que el tancament de l’exercici de l’any passat. Tot i ser un balanç positiu, el deute viu existent en crèdits, préstecs bancaris i proveïdors encara és de 25 milions d’euros. El regidor d’hisenda, Marçal Vilajeliu, assegurava que malgrat les bones xifres del romanent del 2013, les finances del consistori no són fantàstiques. En aquest sentit, Vilajeliu apuntava que han sigut molt prudents a l’hora de calcular el tancament perquè encara hi ha 17 milions d’euros pendents de cobrar per part de l’Ajuntament.

tancament 2013 ciu

El regidor d’ERC, Xavier Pla, admetia que estava d’acord amb la línia de prudència que s’havia seguit, però criticava que es digués que s’havia fet una bona gestió perquè el deute financer havia seguit creixent. Tot i això, el grup municipal va votar a favor, perquè es tracta d’un procediment administratiu.

tancament 2013 erc

Per part del PSC, el seu regidor, Josep Romaguera, afirmava que era conscient que s’estaven fent esforços econòmics, però deia que aquesta situació era el resultat d’una mala gestió en el passat.

A més, afegia que tot i els números verds, el deute de l’Ajuntament és molt alt. Per aquesta raó, els socialistes van abstenir-se. Escoltem Josep Romaguera.

tancament 2013 psc

Igual que el PSC, el Partit Popular també es va abstenir. El regidor del partit, Xavier Martín, acceptava que calia reconèixer que en els darrers anys s’havia intentat buscar un cert equilibri financer. Malgrat això, Martín creia que s’hauran de fer més esforços en el futur per poder pagar el deute de l’Ajuntament.

tancament 2013 pp

El tancament de comptes del 2013 es va aprovar amb els vots favorables de CIU i ERC i les abstencions de PSC i PP. Dins del punt, també s’hi va incloure l’aprovació dels comptes generals de l’organisme autònom de Serveis Comunitaris, amb un romanent positiu de 255.000 euros, i de l’ens Autònom de Ràdio Tordera, amb un romanent positiu de més de 28.000 euros.

ÚLTIMES NOTÍCIES