IniciNoticiesSocietatL’ATUR BAIXA A TORDERA EN 29 PERSONES EL MES DE MARÇ.

L’ATUR BAIXA A TORDERA EN 29 PERSONES EL MES DE MARÇ.

aturmarçL’atur es va reduir a Tordera en 29 persones el mes passat, en relació amb el febrer, i el nombre total de desocupats va ser de 1.729 persones, segons les dades fetes públiques per la Generalitat.  Pineda (23,3%), Mataró (21,7%) i Tordera (20,1%) són els tres municipis amb la taxa d’atur més elevada del conjunt del Maresme, segons les dades de març del Consell Comarcal. La reducció de l’atur durant el mes de març ha sigut una conseqüència del bon comportament dels sectors serveis, construcció i indústria. En canvi, a l’agricultura i al col·lectiu SOA (sense ocupació anterior) s’ha registrat un lleuger increment en el nombre de persones desocupades.

Pel que fa a grups d’edat, el volum més elevat de desocupació es concentra en el col·lectiu de 45 o més anys. La seva taxa d’atur arriba al 22% i és l’únic col·lectiu que registra una xifra més elevada de persones sense feina en la comparativa interanual. Augmenta la desocupació un 1,73% respecte a març de 2012, mentre la resta de grups d’edat tenen una clara davallada. Durant el darrer any, l’atur ha baixat a tots els municipis del Maresme, exceptuant Alella i Arenys de Munt. A Tordera, durant el darrer any ha baixat la llista d’atur en 132 persones, el que representa un 7,09%.

Al conjunt del Maresme l’atur va disminuir en 161 persones el mes de març, amb 39.445 persones inscrites a les Oficines de Treball.