IniciNoticiesMedi ambientLES BATUDES DE CAÇADORS REDUEIXEN EL NOMBRE DE SENGLARS AL MONTNEGRE.

LES BATUDES DE CAÇADORS REDUEIXEN EL NOMBRE DE SENGLARS AL MONTNEGRE.

11-0028Segons dades recollides per la consultoria mediambiental Minuartia,  la densitat del senglar al parc del Montnegre-Corredor  és molt elevada, amb 9,5 exemplars per cada 100 hectàrees. Pel que fa als cabirols, aquesta temporada s’han observat 3,2 exemplars per batuda i s’han caçat un total de 176 exemplars, el segon valor més elevat dels últims 13 anys. El nombre de senglars al Parc del Montnegre i Corredor ha disminuït un 19% respecte a la temporada anterior, on s’han caçat de mitjana uns 2,8 senglars per cada 100 hectàrees en un total de 709 batudes anotades, segons dades recollides per la mateixa consultoria.

Els resultats del seguiment demostren la importància de l’activitat cinegètica per frenar l’expansió del senglar i el cabirol, una problemàtica que incideix en diferents àmbits com la conservació del medi natural, els danys en l’agricultura i els accidents de trànsit, entre d’altres. No obstant això, cal recalcar que a part de la caça directa calen més mesures addicionals per controlar les poblacions.  El president de l’Associació de Caçadors de Tordera, Antonio Rodríguez diu que no es pot carregar tot el problema només als caçadors i que des de l’administració s’hauria de fer alguna cosa.

senglar 1

Segons Rodríguez, les condicions que troba el senglar a la zona de Tordera fa que es reprodueixin més ràpidament.

senglar 2

Durant la temporada 2013/2014 han participació en la campanya un total de 14 grups de caçadors: Arenys de Munt, la Batllòria, Dosrius-Canyamars (Sant Llop), Fogars de la Selva, Joan Buch (Pineda de Mar), Llinars del Vallès , Montnegre (Sant Celoni), Olzinelles, El Rector (SC El Faisán), Sant Cebrià-Calella, Sant Iscle de Vallalta, Tordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.