IniciNoticiesEducacióJOVES TORDERENCS REBEN FORMACIÓ EN AGRICULTURA ECOLÒGICA.

JOVES TORDERENCS REBEN FORMACIÓ EN AGRICULTURA ECOLÒGICA.

agricultura15 joves de la comarca d’entre 16 i 24 anys rebran, formació especialitzada en agricultura ecològica que es complementarà amb sessions sobre competències bàsiques i transversals. El programa, impulsat pel Servei Comarcal de Joventut, forma part del projecte “Fórmula Jove” que ha posat en marxa la Direcció General de Joventut per facilitar la inserció laboral de joves en situació d’inactivitat i baixa qualificació formativa.

Actualment el compromís mediambiental i el consum responsable està creixent, això fa pensar que el sector requerirà personal amb formació especialitzada en agricultura ecològica. Per això s’han triat un conjunt de joves d’alguns municipis del Maresme en situació d’inactivitat. Ho explica Blanca Arbell, Consellera de cultura, consum i Joventut del Consell Comarcal del Maresme.

agricultura ecologica

El Consell Comarcal considera que l’agricultura ecològica és un sector emergent al Maresme, un territori que reivindica la qualitat de la seva producció de proximitat i que, en els darrers anys, ha intensificat la seva promoció a partir de projectes com Productes de la Terra Maresme o les diferents fires gastronòmiques vinculades a productes de temporada. A la vegada, està creixent el compromís medioambiental i amb el consum responsable. Tots aquests elements fan pensar que el sector requerirà personal amb formació especialitzada en agricultura ecològica. Encara que no es disposen de dades específiques, segons recull l’Observatori de Desenvolupament Local, l’agricultura dóna feina a prop de 1.500 persones al Maresme.

En col·laboració amb els ajuntaments de la comarca, s’han escollit les 15 persones, entre ells torderencs, que fins al 2 de desembre participaran en el programa rebent formació i fent pràctiques .