IniciGeneralL’AJUNTAMENT DE TORDERA APROVA UNA MOCIÓ DE SUPORT A LA CONSULTA DEL...

L’AJUNTAMENT DE TORDERA APROVA UNA MOCIÓ DE SUPORT A LA CONSULTA DEL 9N

ajuntamentL’Ajuntament de Tordera va aprovar ahir al vespre en sessió ordinària una moció per donar suport al president Artur Mas per tal que faci tot el possible per convocar i celebrar la consulta del 9 de novembre. La moció es va aprovar amb els vots favorables de CiU, ERC i de la regidora del PSC Montse de Diego,  l’ abstenció del regidor socialista  Josep Romaguera i els vots en contra dels regidors del  PP i dels socialistes Toñi Garcia i Salvador Dominguez. L’ alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia va explicar que la moció té la voluntat de mostrar el suport del nostre poble a fer la consulta del 9N. Garcia va recordar que l’ únic objectiu de la consulta és conèixer l’ opinió dels ciutadans de Catalunya.

mocio ciu 1

Garcia va reflexionar sobre la paradoxa dels tres pilars de la democràcia i l’ estat de dret.

mocio ciu 2

El regidor d’ ERC, Jordi Romaguera va reiterar que els ciutadans tenen dret de decidir el seu futur.

mocio erc

Per contra el regidor del PP, Xavier Martin va reiterar que fer una consulta sobre la sobirania de Catalunya no és legal.

mocio pp

Martin va animar a les forces polítiques catalanes a impulsar una reforma de la constitució. El PSC va donar llibertat de vot entre els seus quatre regidors. Josep Romaguera va defensar el dret a decidir del poble de Catalunya. El regidor va justificar així la seva abstenció.

mocio romaguera

La regidora Montse de Diego, va mostrar el seu suport a tot el procés engegat a Catalunya, amb un missatge molt allunyat de la direcció actual del PSC a Catalunya.

mocio de diego

Per últim, els altres dos regidors socialistes Toñi Garcia i Salvador Dominguez es van mantenir en el seu vot contrari a la consulta.

mocio psc

Aquesta moció ha estat iniciativa de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i durant aquesta setmana més de 700 ens locals ja l’han aprovada. Concretament, la moció també demana que els ajuntaments garanteixin la llibertat individual i el procés democràtic, facilitant tots els recursos i els eines necessàries per fer possible la celebració de la consulta de forma coordinada amb el departament del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Al mateix temps, fa una crida a la ciutadania a participar-hi de manera activa, cívica i pacífica. Està previst que el 4 d’octubre es faci un acte amb tots els alcaldes i alcaldesses per lliurar l’acta municipal del ple al president, Artur Mas, com a mostra que el municipalisme està al costat del què reclamen els catalans i del Govern.

ÚLTIMES NOTÍCIES