IniciGeneralLA RESIDÈNCIA GERIÀTRICA L’ ALBERT PREPARA DIVERSES ACTIVITATS EN MOTIU DEL DIA...

LA RESIDÈNCIA GERIÀTRICA L’ ALBERT PREPARA DIVERSES ACTIVITATS EN MOTIU DEL DIA MUNDIAL DE L’ ALZHEIMER.

índexAquest diumenge 21 de setembre és el Dia Mundial de l’Alzheimer, que a Catalunya afecta unes 112.000 persones aproximadament i es calcula que l’any 2050 hi podria haver 45 milions d’afectats a tot el món. Aquesta malaltia és la principal causa de demència en els majors de 65 anys i se sol iniciar 15 o 20 anys abans de manifestar-se clínicament. Des de que es detecta fins que s’arriba a la fase final, poden passar deu o quinze anys més.

No hi ha una cura completa de la malaltia, però els avenços científics constants permeten millorar la qualitat de vida dels pacients que, a més, poden disposar cada cop més, d’ajudes sociosanitàries i electròniques que els permeten allargar l’autonomia personal quan la malaltia està en les fases inicials.

La Residència Geriàtrica L’ Albert de Tordera informa que prepara el divendres, 19 de setembre un seguit d’ activitats. De 9:30 a 12:30 a l’ entrada de la residència es servirà una xocolatada popular per recaptar fons per la confederació espanyola d’ associacions de familiars de persones amb Alzheimer i altres demències. Segons explica l’ educadora social, Silvia SantJaume durant tot el mati es farà un mural solidari per l’ Alzheimer.

alzheimer 1

A la tarda, de 4 a 5 es presentarà un videofilm on els usuaris comparteixen cançons lligades als seus records.  A les  5 començarà el sorteig de la Rifa benèfica. Silvia SantJaume assegura que és l’ activitat més important que es fa aquest any.

alzheimer 2

Durant la tarda també es repartirà xocolata. L’Alzheimer és una malaltia neurodegenerativa progressiva que produeix una disminució de les funcions intel·lectuals, dificulta l’aprenentatge de nous conceptes, interfereix en la capacitat de la persona per realitzar la seva vida diària i produeix canvis en la seva personalitat i conducta. Cal dir que no tots els deterioraments de les capacitats mentals relacionats amb l’edat evolucionaran cap a la malaltia d’Alzheimer.

ÚLTIMES NOTÍCIES