IniciNoticiesPolíticaS'ACORDA DEMANAR A LA GENERALITAT EL COBRAMENT DE LA SUBVENCIÓ DE LA...

S’ACORDA DEMANAR A LA GENERALITAT EL COBRAMENT DE LA SUBVENCIÓ DE LA LLEI DE MILLORA D’URBANITZACIONS AMB DÈFICITS URBANÍSTICS.

2014-07-31 20.03.49L’ajuntament de Tordera es va acollir, en el seu moment, a la llei de regularització i millora d’urbanitzacions amb dèficits urbanístics. El text té com a finalitat principal l’establiment de mesures i instruments per facilitar l’ordenació de les urbanitzacions que presentin algun tipus de dèficit d’infraestructures o serveis i, donat el cas, per adequar-les al planejament territorial. Des de fa temps, l’ajuntament ha realitzat diverses obres de reforma a les urbanitzacions del municipi, sense haver cobrat la subvenció prevista en la llei.

Per aquest motiu, en el ple d’ahir, tots els partits polítics van demanar a la generalitat el cobrament de la subvenció corresponent. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia va recordar que existeix un deute de 200.000 euros.

alcalde llei urbanitzacions

La Llei va destinada concretament a aquelles àrees residencials de baixa densitat deslligades de la trama urbana i integrades de manera majoritària per edificacions aïllades destinades a habitatges unifamiliars i que presentin situacions de manca d’execució de les obres d’urbanització i de dotació de serveis. Quant a les principals mancances d’aquestes àrees residencials(segons un estudi de la Diputació de Barcelona referides a l’àmbit de la seva demarcació), el 61% tenen dèficits pel que fa a la pavimentació; el 55%, a l’abastiment d’aigua; el 60%, a infraestructures de sanejament, i el 62%, a enllumenat públic.

ÚLTIMES NOTÍCIES