IniciNoticiesCulturaROCA-ROSSA CELEBRA EL 7è APLEC DE LA MARE DE DÉU DEL MONESTIR...

ROCA-ROSSA CELEBRA EL 7è APLEC DE LA MARE DE DÉU DEL MONESTIR AMB MOLT BONA PARTICIPACIÓ. PER PRIMERA VEGADA S’HA POGUT CELEBRAR LA MISSA A L’INTERIOR DEL CONJUNT ARQUITECTÒNIC.

Foto: Xavier Pla
Foto: Xavier Pla

Aquesta passada diada de Santa Maria es va celebrar el 7è Aplec de la Mare de Déu de Roca-Rossa, que va comptar amb una gran participació. Enguany, però, ha sigut especial, ja que per primera vegada s’ha pogut celebrar la missa a l’interior del Monestir. Des de l’Ajuntament es van netejar les piles de runa que impedien entrar-hi i, membres del Cercle d’Història de Tordera i de l’Associació de Veïns de Roca-Rossa, també van treballar-hi per acabar-lo de deixar ben net i a punt per a l’aplec. La presidenta del Cercle d’Història, Mercè Torrelles, diu que la valoració és més positiva que altres anys pel fet d’haver pogut fer la celebració a dins del monestir, i confia que això atregui més gent en els propers anys.

balanc roca-rossa 1

Torrelles repassa algunes de les activitats que van caracteritzar l’Aplec d’aquest any.

balanc roca-rossa 2

L’arrossada popular, l’actuació del grup Insane Job (que actuaran a la Festa Major) i el berenar tradicional de pa amb oli i sucre, pa amb vi i sucre, pa amb melmelada artesana i vasos de llet fresca van completar les activitats de l’Aplec de Roca-Rossa 2014.

L’Ajuntament de Tordera està a l’espera de rebre una subvenció, una part de la qual ja és segur que anirà destinada a la recuperació del monestir de Roca-Rossa.