IniciNoticiesSalutDETECTAT A LA SELVA I EL MARESME INFECCIÓ DEL VIRUS CHIKUNGUNYA.

DETECTAT A LA SELVA I EL MARESME INFECCIÓ DEL VIRUS CHIKUNGUNYA.

mosquit_tigreL’Agència de Salut Pública de Catalunya ha detectat tres casos importats d’infecció per virus de Chikungunya. Les tres persones infectades havien viatjat fa poques setmanes a països del Carib, des d’on han importat la malaltia i on aquesta és endèmica. Es tracta de tres dones d’edats entre 27 i 57 anys, dos a Vilassar de Mar i una altra a Lloret de Mar, que no han requerit ingrés hospitalari i que evolucionen favorablement, segons informen les mateixes fonts.

Aquest virus, d’origen africà, provoca febre i dolors articulars intensos (especialment als canells i turmells), que poden arribar a ser molt molestos, fins i tot invalidants. La simptomatologia pot durar setmanes, tot i que l’artritis pot durar més temps. Pràcticament tots els casos evolucionen favorablement. El virus es transmet per la picada de mosquits del gènere Aedes, que actua com a vector de la malaltia. Malgrat tot, l’ASPCAT ha recordat que, hores d’ara, la transmissió directa entre persones no està demostrada.

Per altra banda, els ajuntaments compten des de fa anys amb plans de vigilància i control de plagues que permeten mantenir la densitat d’insectes per sota dels nivells de risc de transmissió de malalties. En aquest sentit, la mateixa agència ha informat que ha revisat les actuacions que s’han fet aquest any a Vilassar de Mar i Lloret de Mar, i ha determinat que “són correctes”.

L’ASPCAT manté els controls d’alerta i vigilància de la possible importació de més casos. Des del 2010 fins el 2013 s’han detectat 8 casos d’aquesta malaltia a Catalunya, tots ells en persones que havien viatjat a països on la malaltia és endèmica.

ÚLTIMES NOTÍCIES