IniciNoticiesSocietatLA NOVA LÍNIA DE RODALIA CAP A GIRONA TRANSPORTA MÉS DE 32.000...

LA NOVA LÍNIA DE RODALIA CAP A GIRONA TRANSPORTA MÉS DE 32.000 PERSONES DURANT EL PRIMER MES EN FUNCIONAMENT.

03214La nova línia de rodalia de Girona que passa per Tordera ha transportat més de 32.000 persones, quan es compleix el primer mes de la seva posada en funcionament. El servei, que té vuit freqüències diàries per sentit, enllaça Figueres amb  Tordera i Blanes i el Maresme sense necessitat de fer transbord a Maçanet-Massanes.

La nova rodalia de Girona va entrar en servei el passat 24 de març. A la pràctica, allò que es va fer va ser allargar la que ja existia al Maresme, que abans acabava a Maçanet-Massanes, i que ara es va estendre fins a Figueres. Amb la nova rodalia es van resoldre dues mancances que tenien els usuaris del tren: per una banda, s’acaba amb l’aïllament ferroviari que hi havia entre l’Alt Empordà i la Costa Brava sud, i per l’altra, va permetre incrementar substancialment el número de trens que fins aleshores circulaven. L’alcalde de Tordera, va destacar en el seu moment que  la nova línia és una millora important per als usuaris.

alcalde rodalies

Les noves connexions suposaran una inversió de 3 milions d’euros anuals. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va destacar la importància del nou servei pel moviment al territori, tant a nivell català com turístic.

Com dèiem, des del 24 de març, més de 32.000 passatgers han pujat en alguns dels combois de la nova RG1. I d’aquests, més de la meitat (en concret, un 53%) són usuaris amb origen o destinació a alguna de les estacions de la costa del Maresme i la Selva.

ÚLTIMES NOTÍCIES