IniciNoticiesComerçEL CONSELLER DE CULTURA FERRAN MASCARELL SERÀ L’ENCARREGAT D’INAUGURAR LA FIRA MERCAT...

EL CONSELLER DE CULTURA FERRAN MASCARELL SERÀ L’ENCARREGAT D’INAUGURAR LA FIRA MERCAT DEL RAM QUE ES CELEBRARÀ EL 11, 12 I 13 D’ABRIL AL PARC PRUDENCI BERTRANA.

Conseller de Cultura, Ferran Mascarell. Autor: Jordi BedmarEl conseller de cultura, Ferran Mascarell i l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia seran els encarregats d’inaugurar el proper divendres, 11 d’abril la nova edició de la fira mercat del ram. Per obrir noves possibilitats a la Fira, aquest any s’aposta per donar un lloc destacat  a totes aquelles empreses de serveis o indústries que treballen amb productes relacionats amb la sostenibilitat i l’eficiència energètica  (gestió forestal, bioconstrucció, energies renovables, turisme rural, l’eficiència energètica, etc). En aquest sentit, una quinzena d’empreses ubicades al polígon de Can Verdalet que ofereixen aquest tipus de producte seran presents a la Fira a través d’un estand conjunt d’exposició, fet que amplia la presència de l’empresariat local a la Fira i es compleix un altre dels objectius de l’organització per aquesta edició. Jordi Camó és el director de la fira mercat del ram.

camo fira 1

Vista la bona acollida de l’edició anterior a la qual es van incorporar modificacions importants a l’estructura i a la direcció estratègica de la Fira , enguany es vol seguir incidint aquesta línia amb l’objectiu de donar especial rellevància als sectors agroalimentari i ramader. Es tracta, a més, de dos són sectors molt arrelats a la nostra història econòmica i que actualment ofereixen noves possibilitats de creixement. Per aquest motiu i amb la voluntat de generar noves oportunitats de coneixença i de negoci, l’Ajuntament vol seguir donant rellevància en aquesta fira als les empreses i sectors que es relacionen o deriven directament amb l’agricultura i la ramaderia. Així,  novament es mantindrà l’espai per a la  ramaderia tradicional i ecològica, l’avícola i també per  l’agricultura on els productors locals prendran participació activa a través de l’estand de la Cooperativa Agrària La Baixa Tordera, on s’oferiran degustacions dels productes d’horta locals i exhibicions ramaderes infantils.

En aquesta edició també hi haurà cabuda pels productors de llavors ecològiques, els expositors d’horta urbana i productors de vins, amb presencia destacada de la DO Penedès. Ho explica Jordi Camó.

camo fira 2

L’organització habilitarà un espai específic dins el recinte firal, anomenat Àgora, on tindran lloc les activitats relacionades amb el desenvolupament econòmic del primer sector, la sostenibilitat energètica i els productes de proximitat d’acord amb l’eix central de la Fira, repeteixen amb participació activa el col·lectiu de carnissers de Tordera (Ca l’Andreu, Can Freixas, Can Serra i Can Verdum). Amb la finalitat de promoure la qualitat dels productes artesans i de proximitat, tindran lloc un taller infantil d’elaboració de mini hamburgueses adreçat als més petits de la casa. La Fira acollirà una bona mostra de l’emprenedoria local a través d’un estand conjunt de diferents negocis que joves emprenedors han obert recentment a Tordera. Des d’aquest espai els nous emprenedors organitzaran activitats de promoció relacionades amb el seu negoci. El director del certamen, Jordi Camó assegura que la voluntat de l’organització és fer una fira dinàmica i innovadora.

camo fira 3

A banda de les activitats relacionades amb els sectors de l’agroalimentació i la indústria, novament, des de la Mostra d’Associacionisme Local, les entitats seran les encarregades de mostrar al visitant la seva activitat amb l’organització de diferents actes a l’escenari principal del recinte firal. Aquestes propostes van des de mostres de teatre i dansa, passant per una xocolatada, tallers diversos, concursos de fotografia, trobades de col·leccionisme, cercaviles de gegants fins a  concerts. Finalment, els restaurants de Tordera es sumen al potencial de negoci que els ofereix la Fira, programant menús especials i plats de Fira  amb descomptes del 15%  per a tots els visitants. Els restaurants que participen aquest any en la iniciativa són Cal Nano, Can Casellas, Les Ferreres, Beltran 9, Ca la Maria i Can Bruno i Can Pujol.

ÚLTIMES NOTÍCIES