IniciNoticiesEducacióELS ALUMNES DE QUART D’ESO TORDERENCS S’EXAMINEN DE COMPETÈNCIES BÀSIQUES.

ELS ALUMNES DE QUART D’ESO TORDERENCS S’EXAMINEN DE COMPETÈNCIES BÀSIQUES.

03829Més de 64.000 alumnes de quart d’ESO comencen avui les proves d’avaluació de competències bàsiques en català, castellà, llengua estrangera i matemàtiques. Les proves es fan per tercer any consecutiu al miler de centres de Secundària que hi ha al país i els resultats arribaran als instituts i les famílies abans de Setmana Santa.

Entre avui i demà, els alumnes de quart d’ESO de les escoles Vedruna, Brianxa i IES Lluís Companys s’examinen amb una prova que ha de valorar les competències i coneixements bàsics en matemàtiques i llengües, en finalitzar l’ensenyament secundari obligatori.

Avui es faran els exàmens de català i matemàtiques i demà, els de castellà i llengua estrangera. Concretament, en la prova de llengües hi haurà dos textos per avaluar la comprensió lectora i una redacció per a l’expressió escrita, i es valorarà si l’alumnat comprèn la lectura, si s’expressa amb claredat, el vocabulari que utilitza, i l’adequació i coherència en la redacció.

En llengua estrangera, l’examen té dos textos de comprensió oral, dos d’escrita i dues redaccions breus, i es tindrà en compte la interpretació de la informació, l’ús del llenguatge i la correcció lingüística. En matemàtiques, s’inclouran exercicis de numeració i càlcul, de relacions i canvi, d’espai, forma i mesura i d’estadística i atzar, amb l’objectiu que l’alumnat pugui resoldre problemes semblants als que es troba durant la vida quotidiana, valorant símbols, formes d’expressió i raonament matemàtic.

Els resultats de les proves es coneixeran a partir del 24 de març.