IniciNoticiesCulturaTORDERA INAUGURA AQUESTA TARDA AL CENTRE DE CULTURA CONTEMPORÀNIA DE BARCELONA L’EXPOSICIÓ...

TORDERA INAUGURA AQUESTA TARDA AL CENTRE DE CULTURA CONTEMPORÀNIA DE BARCELONA L’EXPOSICIÓ “CIUTAT SUBTERRÀNIA”, ELS TREBALLS SORTITS DE LA PRIMERA RESIDÈNCIA DE JOVES CREADORS DE MAS PANELLA.

CIUTATSUBTERRANIAFLYERAquest mes de febrer, Tordera porta al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) l’exposició col·lectiva Ciutat Subterrània, una mostra de les obres dels primers participants a la residència artística de la masia Mas Panella.

Aquesta masia torderenca, rehabilitada com a espai per a l’allotjament i la creació i gestionada per la Fundació Teatre Clavé, ha acollit, durant els mesos d’octubre i novembre de 2013, quatre joves creadors de diferents nacionalitats. Aquests van ser seleccionats per les universitats i instituts artístics de Xile, Barcelona, Itàlia i Mèxic. Durant aquest temps, els joves han desenvolupat a Mas Panella els seus projectes al voltant d’una temàtica comuna, que és la que dóna títol a la mostra col·lectiva: “Ciutat Subterrània”. El director del Teatre Clavé, Josep Navarro, explica el que buscaven quan van engegar aquest projecte.

navarro exposicio cccb 1

Josep Navarro considera que el projecte de Mas Panella és una oportunitat per els joves que hi participen però, sobretot, per Tordera.

navarro exposicio cccb 2

Ciutat Subterrània és un projecte que neix amb la inquietud de situar en un mateix pla de creixement col·lectiu tot allò que està latent dins d’una ciutat: el cosmopolitisme com a signe d’identitat i de reflexió. L’Haridian Donés presenta F.A. [Famosos Anònims], una porta oberta al debat on es vol desmitificar el concepte de famós. Rossy Galicia exposa Imatge Virtual vs Imatge Real, una sèrie d’olis damunt de tela que representen gràficament alguns conceptes fonamentals de la vida urbana i contemporània: la migració, les xarxes socials, la mobilitat o el flux energètic. Entramat polític és la proposta de la Tess Hill, llenços brodats a punt de creu que representen l’àmbit comú del poder i la seva influència damunt la societat. I per últim, sota el denominador Emergència, Sebastian Soto presenta un curtmetratge d’animació amb el cos com a centre d’investigació i creació. Escoltem Josep Navarro.

navarro exposicio cccb 3

És la primera vegada que un projecte cultural i artístic nascut a Tordera ocuparà un dels espais importants de l’art contemporani a Europa. La inauguració de l’exposició serà avui, a les 7 de la tarda, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). El resultat del treball d’aquests joves es podrà veure fins el dia 2 de març.