IniciNoticiesMedi ambientPROTECCIÓ CIVIL VOL FER MÉS ÀGIL LA RESPOSTA DELS AJUNTAMENTS EN CAS...

PROTECCIÓ CIVIL VOL FER MÉS ÀGIL LA RESPOSTA DELS AJUNTAMENTS EN CAS D’EMERGÈNCIA. TORDERA DISPOSA DES DE L’ANY 2006 D’UN PLA BÀSIC D’EMERGÈNCIES.

SONY DSCProtecció Civil vol modificar la normativa per millorar la planificació municipal davant una emergència. Segons ha pogut saber La Xarxa, l’objectiu és fer més àgil l’actuació del municipi i reduir al mínim les dificultats per resoldre situacions com ara: un incendi, una inundació, ventades, nevades o, fins i tot, com tractar un risc químic o un accident en el transport de mercaderies perilloses.

En aquests moments, Protecció Civil està redactant un document plantejant els diferents canvis que vol introduir en la normativa per millorar la planificació municipal davant una emergència. Bàsicament es vol fer més àgil, simplificant tràmits i burocràcia. Ho ha dit a La Xarxa de Comunicació Local, la subdirectora de Protecció Civil, Núria Gasulla.

proteccio civil

La normativa estableix que si un municipi té un risc elevat de patir una emergència concreta està obligat a tenir un pla d’actuació municipal. Però a efectes pràctics no tots els municipis ho compleixen. De fet, en aquests moments, a Catalunya hi ha 70 municipis que estan obligats a tenir algun pla d’actuació municipal i NO el tenen.

Aquest no és el cas de Tordera, el nostre municipi disposa des de l’any 2006 d’un pla bàsic d’emergències. L’inspector de la policia local, Jordi Casas, assegura que dins el pla general també se’n desenvolupen d’especials per a incendis, inundacions o activitats concretes.

plans emergencia 1

Jordi Casas recorda que els plans serveixen per coordinar l’actuació dels equips d’emergència, davant qualsevol incidència que es produeixi al municipi.

plans emergencia 2

Tordera ha començat la feina d’actualització del pla bàsic d’emergències, que data del 2006, amb l’objectiu de posar-lo al dia.

ÚLTIMES NOTÍCIES