IniciNoticiesEducacióELS ALUMNES DE 5è DE PRIMÀRIA DE L’ESCOLA IGNASI IGLESIAS PARTICIPEN AQUEST...

ELS ALUMNES DE 5è DE PRIMÀRIA DE L’ESCOLA IGNASI IGLESIAS PARTICIPEN AQUEST CURS AL PROJECTE FORMATIU “CULTURA EMPRENEDORA A L’ESCOLA”. ÉS UNA INICIATIVA DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA PER FOMENTAR ELS VALORS DE L’EMPRENEDORIA A L’ESCOLA.

03242L’Ajuntament de Tordera, a través de la regidoria d’ensenyament i la regidoria de promoció econòmica, s’ha adherit aquest curs al projecte formatiu “Cultura Emprenedora a l’escola”, una iniciativa pensada per fomentar les competències i els valors de l’emprenedoria a través de la creació i la gestió d’una cooperativa a l’escola. A Tordera, aquest curs hi participen els alumnes de 5è de primària de l’Ignasi Iglesias. La regidora d’ensenyament, M. Àngels Cayró, destaca la importància de fomentar aquesta cultura emprenedora a l’escola.

emprenedoria escola 1

Segons es desprèn dels objectius del projecte, en un context creatiu i lúdic, l’alumnat desenvolupa capacitats emprenedores mitjançant un aprenentatge transversal. A la vegada, manté un contacte amb les entitats i empreses del territori, facilitant la integració de l’escola amb l’entorn. M. Àngels Cayró explica què aprenen els alumnes amb aquest projecte.

emprenedoria escola 2

Al llarg del curs, els alumes han de crear i gestionar una cooperativa escolar real amb el recolzament de la comunitat educativa, l’administració i altres agents del municipi. Cayró detalla els passos que comporta aquest procés.

emprenedoria escola 3

L’Ajuntament va tenir en compte 3 criteris a l’hora de fer l’elecció del centre escolar: que tingués segona línia, que tingués una plantilla estable de tutors i equip directiu a 5è de Primària, i que el projecte es pogués dur a terme a 5è curs. M. Àngels Cayró explica com va començar el projecte amb els alumnes de l’escola Ignasi Iglesias i què estan treballant durant aquest primer trimestre.

emprenedoria escola 4

El projecte “Cultura Emprenedora a l’escola” està impulsat per la Diputació de Barcelona, amb la intervenció del departament d’ensenyament de la Generalitat. També rep el suport tècnic de Valnalón, una empresa asturiana d’assistència tècnica que fa 10 anys va posar en marxa la iniciativa “Cadena de formación para emprender”.

Actualment, el projecte es desenvolupa a 32 municipis de Catalunya, a un total de 53 escoles i engloba uns 2200 estudiants de 5è de Primària.

El curs vinent s’incorporarà una altra escola torderenca en aquest procés.

ÚLTIMES NOTÍCIES