IniciNoticiesCulturaEL TEATRE CLAVÉ I LA BIBLIOTECA ORGANITZEN UNA SETMANA D’ ACTIVITATS CULTURALS...

EL TEATRE CLAVÉ I LA BIBLIOTECA ORGANITZEN UNA SETMANA D’ ACTIVITATS CULTURALS I LITERÀRIES EN MOTIU DELS 10 ANYS DE LA MORT DE MIQUEL MARTÍ I POL.

L’11 de novembre d’enguany es complien 10 anys de la mort de Miquel Martí i Pol, un poeta amb presència, lligams i reconeixements a diversos municipis, entre ells, Tordera. A Tordera, va inaugurar el Teatre Clavé, compta amb una plaça que rep el seu nom –situada just davant d’aquest equipament-, i les seves obres omplen les prestatgeries de la Biblioteca. Per recordar la seva figura i la seva obra, teatre i literatura s’uneixen un cop més en motiu dels deu anys de l’absència del poeta. En aquest sentit, des del 25 de novembre fins al 2 de desembre, la Biblioteca de Tordera i el Teatre Clavé acullen diversos actes.

Durant tota la setmana, la Biblioteca acollirà l’exposició De Paraules al vent a La fàbrica: creació, evolució i publicació dels primers poemaris de Miquel Martí i Pol. La mostra, presenta el procés de confecció i de difusió dels primers poemaris de Martí i Pol i descobreix la intenció literària del poeta. L’exposició s’acompanya d’una part de l’obra artística de Martí Pey basada en l’obra poètica de Miquel Martí i Pol, i d’un recull monogràfic centrat en l’obra i vida de l’autor. L’exposició De Paraules al vent a La fàbrica es podrà visitar del 25 de novembre al 2 de desembre en horari de dilluns a divendres de 16:00h a 20:30h i de dijous a dissabte de 10:00h a 13:00h.

diptic 10 anys marti´ i polEl diumenge 1 de desembre és quan tindrà lloc el tronc central d’activitats. El matí de diumenge la Biblioteca organitza una sortida a la ruta literària de Miquel Martí i Pol, a Roda de Ter. I a al tarda, el Teatre Clavé estrena l’espectacle La fàbrica, una proposta que combina música, dansa, teatre i audiovisuals i que està basada en la poesia del llibre que porta aquest mateix títol. El director del teatre clavé, Josep Navarro ens detalla com serà l’ actuació.

navarro miquel marti i pol 1

Finalment, el dilluns 2 de desembre la Biblioteca acollirà un espectacle de la companyia Marduix titulat Pel camí de les paraules i basat en els poemes de Miquel Martí i Pol. Se’n faran dues funcions: una a les 18h adreçada a públic familiar i una altra a les 20:00h adreçada a públic adult. El director del Teatre Clavé, Josep Navarro recordava la vinculació de Miquel Martí i Pol amb la cultura torderenca. D’aquesta col·laboració i dels pensaments del poeta neix l’idea d’apropar la cultura a la ciutadania.

navarro miquel marti i pol 2

Totes les activitats en record de Miquel Martí i Pol són gratuïtes, excepte la ruta literària a Roda de Ter i l’espectacle La fàbrica al Teatre Clavé. Els actes en motiu dels 10 anys de la mort del poeta estan organitzats conjuntament per la Biblioteca de Tordera, la Fundació Teatre Clavé i l’Ajuntament de Tordera, amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’Associació d’Amics de Miquel Martí i Pol.