IniciNoticiesPolíticaTORDERA DEMANA UN PRÉSTEC DE 2,3 MILIONS A L’ICO PER PAGAR PROVEÏDORS.

TORDERA DEMANA UN PRÉSTEC DE 2,3 MILIONS A L’ICO PER PAGAR PROVEÏDORS.

20131107_201752L’Ajuntament de Tordera ha acordat demanar un préstec de 2.300.000 euros a l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) per liquidar el deute del municipi amb les empreses i autònoms que li han prestat serveis durant l’últim any. Amb el conjunt de mesures previstes en aquest pla, l’Ajuntament es compromet a garantir l’estabilitat pressupostària, els límits de deute i els terminis de pagament a proveïdors en un període màxim de 10 anys, coincidint amb el temps d’amortització de l’operació d’endeutament. El consistori local també es compromet a aplicar les mesures indicades en el Pla d’Ajust i enviar tota la informació al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, per tal que aquest pugui fer el seguiment del compliment del pla.

En definitiva, el Pla d’Ajust no deixa de ser una revisió del pla que es va aprovar l’any passat per poder adquirir el préstec ICO. L’import que es sol·licita és de 2,3 milions d’euros. Escoltem el regidor d’Hisenda, Marçal Vilajeliu.

ico marçal

El regidor del PP, Xavier Martín, es va mostrar favorable al Pla d’Ajust, ja que els diners sol·licitats permetrà pagar els deutes amb els proveïdors. Malgrat tot, Martin es mostra preocupat davant les finances municipals.

ico pp

El regidor d’ERC, Xavier Pla, va recordar que el primer Pla d’Ajust es va aprovar amb unes condicions molt desfavorables i, en canvi, més positives per a l’Estat Espanyol, que indirectament és qui se’n beneficia. Els republicans es mostren decebuts amb la gestió de la despesa de l’Ajuntament.

ico erc

Des del PSC, el regidor Josep Romaguera va explicar que els mateixos arguments que va donar el seu partit per votar en contra de l’anterior Pla d’Ajust, també li serveixen ara. Romaguera creu que el crèdit ICO hipoteca el futur del poble.

ico psc

L’alcalde de Tordera Joan Carles Garcia va explicar quins factors han portat a l’ajuntament a aquesta situació. Va esmentar el deute ciutadà de quotes urbanístiques principalment a les urbanitzacions, amb 9 milions d’euros d’incobrats; Un altre factor és la gran quantitat de pagaments fets a l’ajuntament a través de patrimoni, que el mercat ara no permet vendre i per últim l’increment de l’IVA del 21%.

ico alcalde

La sol·licitud de préstec ICO va comptar amb el suport CiU, ERC i PP i l’abstenció del PSC.