IniciNoticiesComerçGRAN ÈXIT DE LA PRIMERA FIRA DEL CONTE DE TORDERA. LLIBRETERS, IL•LUSTRADORS,...

GRAN ÈXIT DE LA PRIMERA FIRA DEL CONTE DE TORDERA. LLIBRETERS, IL•LUSTRADORS, AUTORS I CONTA-CONTES ACONSEGUEIXEN REUNIR UN GRAN NOMBRE DE PÚBLIC A LA PLAÇA DE L’ESGLÉSIA.

Mon_de_la_Mon_3Gran èxit. Així és com podem definir el resultat de la primera Fira del Conte de Tordera. Un bon nombre de nens i nenes i els seus pares van passar per la Plaça de l’Església aquest passat dissabte, i van participar de les diverses activitats programades. Conta-contes, tallers, contes explicats amb il·lustracions i també amb anglès, espectacles musicals i moltes altres activitats van aplegar llibreters, il·lustradors, autors i animadors al nostre municipi. Tot amb l’objectiu de contribuir a la sensibilització de la lectura del públic infantil i juvenil. La tècnica de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Raquel Garcia, es mostrava molt contenta amb el resultat de la fira. Tot i patir inicialment per l’assistència del dissabte a la tarda, a causa del partit de futbol entre el Barça i el Madrid, Garcia destaca que ha quedat demostrat que una cosa i altra no són incompatibles.

balanç fira conte 1

Per tal de tirar endavant una fira com la d’aquest passat dissabte, amb un públic tant concret, ha calgut buscar l’ajut de professionals del sector i propostes adreçades a aquesta temàtica concreta. La Raquel Garcia diu que la Fira del Conte va néixer a proposta de la Llibreria Tordera i que van començar-hi a treballar a principis d’estiu. Les valoracions que van rebre durant tot dissabte van ser molt positives.

balanç fira conte 2

Una de les artistes convidades en aquesta primera Fira del Conte va ser l’actriu Àngels Bassas. Els més grans la recordareu per haver interpretat diversos papers en sèries de TV3. Des de fa un temps, però, Bassas també és autora d’una sèrie de contes infantils. En declaracions a Ràdio Tordera, destacava la imaginació dels menuts, sense oblidar els valors que es poden ensenyar amb les històries dels diferents personatges de contes.

angels bassas fira conte

La Fira del Conte ha servit per posicionar Tordera com a indret cultural i un lloc on comprar productes de qualitat i proximitat. Escoltem la tècnica de l’Ajuntament, Raquel Garcia.

balanç fira conte 3

En el marc d’aquesta primera Fira del Conte de Tordera, fins el dia 7 de novembre es poden visitar al Teatre Clavé les exposicions “Princeps, herois i valents” i “Nenes, bruixes i princeses”. Es tracta d’una exposició col·lectiva de joves il·lustradors, a la qual podem trobar, per exemple, una Caputxeta Vermella que no és tant bona com a la història original.

La biblioteca de Tordera i entitats com l’Associació de Gent Gran de l’Esplai i Can Compte, també han participat de la primera Fira del Conte de Tordera, confeccionant els decorats que van ambientar la Plaça de l’Església i la Plaça de les Cols.