IniciNoticiesSocietatTOT A PUNT PER ACOLLIR A TORDERA PART DE LA VIA CATALANA...

TOT A PUNT PER ACOLLIR A TORDERA PART DE LA VIA CATALANA CAP A LA INDEPENDÈNCIA D’AQUEST 11 DE SETEMBRE.

logoviaAquest 11 de Setembre es viurà de manera significativa a Tordera. D’una banda perquè durant el matí tindrà lloc l’acte tradicional i institucional a la plaça Lluís Companys; i de l’altra, perquè Tordera és un dels municipis per on passarà la Via Catalana cap a la Independència, organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana.

A dos quarts d’11 del matí, l’Associació La Nostra Dansa organitza, un any més, l’audició de sardanes amb la Cobla Principal de Banyoles. A les 12:00h començarà l’acte institucional, amb l’ofrena floral a Lluís Companys per part de les entitats locals i el parlament de l’alcalde en motiu de la Diada. El Cant dels Segadors, una sardana de germanor i un vermut popular tancaran l’acte de la plaça Lluís Companys.

Mentre tot això passi, l’Assemblea Nacional Catalana a Tordera estarà enllestint els darrers treballs per al bon desenvolupament de la Via Catalana cap a la Independència, que passarà pel municipi seguint la carretera NII.

Segons l’organització, més de 6.500 persones, de Tordera i del Vallès principalment, ompliran els 12 trams locals (des de Terra Brava fins a Mas Reixach). Escoltem el president de l’ANC a Tordera, Àngel Vallicrosa.

diada 1

Per a una bona organització i rebuda de tots els participants, l’ANC de Tordera ha posat a disposició dels visitants el parc Prudenci Bertrana, on s’hi celebrarà una botifarrada, a més de tots aquells que vulguin apuntar-s’hi, sempre hi quan quedin entrepans.

Una altra opció per tal d’agafar forces per la cadena de la tarda és el “MENÚ DE LA VIA”. Diversos restaurants de Tordera (Can Pujol, Can Casellas, Can Mingu, Les Ferreres, Cal Nano, Ca la Maria i Can Lucas), al preu únic de 15 euros, oferiran un menú amb plats típics catalans, posant especial èmfasi en aquells propis de Tordera i els seus voltants. Els interessats han de fer la reserva prèviament.

Entre les 3 i les 5 de la tarda, els trams estaran amenitzats per diferents activitats que organitzen les entitats de Tordera i d’arreu que participaran a la Via. A més, s’aprofitarà l’estona d’espera per recollir vots per la independència mitjançant el Dret de Petició. Àngel Vallicrosa explica que cada un dels trams tindrà uns coordinadors i que també hi haurà un servei de bar mòbil.

diada 2

A les 17:14 hores és el moment en què començarà oficialment la Via Catalana. Llavors també arribarà el torn dels fotògrafs, els quals captaran en imatges totes les persones participants a la via. Després, totes les fotografies s’uniran en una de sola per tal de tenir la “Gigafoto” i que tothom pugui veure’s un cop a casa, a través d’Internet.

Àngel Vallicrosa espera que la via sigui un èxit i, per tant, un pas més cap a la independència.

diada 3

Finalment, Ràdio Tordera està preparant una programació especial de seguiment de la Via Catalana, tant en els trams locals com a la resta de Catalunya. Mantindrà constant connexió amb Catalunya Ràdio i periòdicament prendrà el pols del que passi al nostre municipi, amb connexions a peu de carretera.

A nivell de trànsit, en motiu de la formació de la cadena humana, hi haurà restriccions a la carretera Nacional. A les 12 h es prohibirà el trànsit per vehicles pesats. A les 3 de la tarda la carretera quedarà tallada completament a la circulació (només s’obrirà l’accés en sentit nord per aparcar en el voral). El carril en sentit NORD/BARCELONA haurà de quedar lliure per a circulació de vehicles d’emergència i organització.

La GI-600 i la GI-512 (carretera Blanes-Hostalric) estaran obertes al trànsit fins moments abans de realitzar la cadena. Des del Camí Ral també es farà un pas alternatiu de vehicles que enllaçarà amb els camins del pla de Palafolls.

L’organització demana que a les 4 de la tarda tothom estigui al seu tram per poder organitzar la cadena. A les 6 de la tarda, un cop finalitzat l’acte oficial de la Via Catalana, s’obrirà de nou el trànsit.

ÚLTIMES NOTÍCIES