IniciNoticiesCulturaLES ACTIVITATS DE FESTA MAJOR MOBILITZEN UN GRAN NOMBRE DE TORDERENCS DURANT...

LES ACTIVITATS DE FESTA MAJOR MOBILITZEN UN GRAN NOMBRE DE TORDERENCS DURANT AQUEST CAP DE SETMANA.

cosLa diada de Sant Bartomeu d’aquest any va començar amb la despertada popular a càrrec de la Colla de Geganters i Grallers de Tordera i l’Associació Cultural i Recreativa Pere Cot, que va finalitzar a la Plaça de l’Església amb una xocolatada popular per a tots els assistents. L’ofici solemne i el tradicional i popular Cós van mobilitzar un gran nombre de torderencs.

Malgrat l’incertesa de la pluja, el concert amb l’orquestra Maravella, el festival de patinatge i els focs d’artifici van cobrir les expectatives dels assistents. A la nit, 500 persones van participar en la XV edició del Cercatasques.

El dia 24, durant tot el dia, la unitat mòbil del Bang de Sang va ser a Tordera en motiu de la campanya especial de la Festa Major. En total es van registrar un centenar de donacions.

El Bang de Sang de Catalunya recorda que la sang no té cap substitut i que la única forma de disposar-ne és la donació. Cada dia es necessiten més de 1.000 donacions per garantir que tothom tingui sang quan la necessita.

Diumenge a la tarda, el protagonisme el van tenir les sardanes. Un any més, la Plaça de l’Església es va omplir de gent per veure ballar els nens i nenes participants al curset d’estiu organitzat per l’Associació La Nostra Dansa. Un any més, s’ha estat a prop del centenar de participants.

La cursa de patins, patinets i cotxets i la proclamació de la pubilla i hereu a la Pista de l’Amistat van posar ahir el punt i final a la Festa Major de Tordera 2013, que novament, per la situació econòmica general, ha comptat amb un dia menys d’orquestra.

ÚLTIMES NOTÍCIES